27/5
Stavba domu aneb investujte do své budoucnosti

Stavba domu aneb investujte do své budoucnosti

27. května 2012 v 07.00 , Bytové doplňky , Design , Domy , Krby , Nábytek , Předsíň , Sklo

Otázkou bydlení se dříve či později začne zabývat každý dospívající, plánující osamostatnění. Najít ideální zázemí, které bude odpovídat naším náročným požadavkům však není vůbec jednoduché, proto se v posledních letech stále více rozmáhá trend stavění si vlastního baráčku, který si navrhnete přesně podle vašeho gusta. Naplánovat si stavbu je jedna věc, avšak uskutečnit ji do posledního puntíku je věc druhá. Když už se rozhodnete pro několikamilionovou investici, která dozajista ovlivní vaše budoucí soužití, vyberte si takové materiály a kvalitní produkty, které vám jednat vydrží dlouhá léta a zároveň vám budou den co den šetřit peníze.

Kvalitní okna jsou základ

Okna a dveře mnozí z vás vnímají jako nutnost a samozřejmost, bez které se žádná, byť sebe obyčejnější stavba, zkrátka neobejde. To je sice pravda, avšak je třeba si uvědomit, že právě okna jsou jedním z nejdůležitějších prvků domu a jejich nekvalitní materiál či špatná konstrukce může vážně narušit celkovou geometrii budovy. Ničím nerušený výhled je přeci k nezaplacení, nerušte si jej proto rezivějícími klikami či špatnou izolací. Jedničkou v této oblasti se stala hliníková okna, jenž svou jakostí převyšují všechny ostatní druhy. Za prvé se pyšní nízkou hmotností, vysokou pevností a tvarovou stálostí, odolají tak zuřivé vichřici, krupobití, a dokonce hurikánu. Pokud se řadíte k ochráncům přírody, budete taktéž nadšeni, neboť hliníkové okno je téměř stoprocentně ekologické. Okna jsou nejenom nezbytným aspektem domu, ale také designovou záležitostí, se kterou si v podobě hliníkové varianty můžete opravdu vyhrát.

Jedinečný design a nábytek

Jak již bylo nejednou řečeno, stavba vlastního obydlí není jednoduchou záležitostí a jistě vás přijde na větší peněžní obnos. Pokud plánujete zahájit stavbu, kromě kvalitního základu dbejte také na design a celkové vybavení. Mějte stále na paměti, že zde strávíte nejeden rok a dle toho volte styl místností a kusů nábytku. Zapomeňte na ,,po doma“ sestavovaný nábytek a svěřte vše do rukou renomovaných architektů a designerů, kteří vám připraví návrh na míru, který bude neotřelí a jednoznačně podtrhne váš vkus a charakter. Abyste se v novém bydlení cítili více než příjemně a jak se říká ,,jako doma“, měla by vás den co den překvapovat a s nadšením vítat i originálně zařízená předsíň.

Ušetřete kde to jde

Dům je sice moderní záležitostí, avšak vyžaduje jistou pozornost a finance, proto se snažte co nejvíce ušetřit po celý zbytek života. Začněte pořízením úsporných žárovek, které se staly jakousi samozřejmostí, dále není nazbyt popřemýšlet o solárních panelech a v neposlední řadě o výstavbě topného zařízení jako jsou krby či krbová kamna s opatřením krbové mřížky zabraňující vypadnutí odpadu.

HOMEMAG je magazín o trendy bydlení, moderním nábytku a designu.

RSS