17/12
Sníte o chytré domácnosti? Díky těmto gadgetům si ji můžete snadno vytvořit

Sníte o chytré domácnosti? Díky těmto gadgetům si ji můžete snadno vytvořit

17. prosince 2018 v 09.00 , Bytové doplňky , Byty , Domácí spotřebiče , Domy , Obývací pokoje , Svítidla

Sponzorované odkazy:

Žijeme v době plné moderních technologií, které nás obklopují téměř na každém rohu. Pojďme se tedy společně podívat na zařízení, která nám dokáží zpříjemnit každodenní život!

1) Hlasový asistent

Google Home, Autor: NDB PhotosGoogle Home, Autor: NDB Photos

Domácí hlasoví asistenti jsou pro chytrou domácnost téměř nepostradatelní. Můžete díky nim ovládat osvětlení, vytápění nebo se jich třeba zeptat, zda-li si máte vzít na cestu do práce deštník a jaké jsou nejnovější zprávy ze světa. Největší problém je dnes u domácích asistentů asi to, že zatím neumí česky, což by se však mělo například u asistentů od Googlu brzy změnit.

2) Chytrá bezpečnostní kamera

Nest cam, Autor: Review GigantNest cam, Autor: Review Gigant

Kdo by nechtěl svůj dům nebo byt zabezpečit proti zlodějům či vandalům, že? Právě s touto problematikou si bravurně poradí chytré bezpečnostní kamery. Některé z nich mají například zabudovanou sirénu, díky níž upozorní okolí a vystraší potencionální vetřelce, zatímco jiné nás umí na podezřelé aktivity okolo našich domovů upozornit notifikací v telefonu a následně nám zprostředkovat přímý přenos z místa.

3) Chytrý termostat

Quby Smart Thermostat, Autor: LindaInpijnQuby Smart Thermostat, Autor: LindaInpijn

Jedná se o velmi užitečné zařízení, které umožňuje sledovat teplotu u vás doma pomocí smartphonu nebo jiného chytrého zařízení a přizpůsobit tak na dálku klimatizaci či vytápění aktuálním potřebám. V dlouhodobém měřítku Vám chytré termostaty pomohou také ušetřit pár korun, jelikož umí analyzovat vaše výdaje za energii.

4) Chytré osvětlení

Lifx Smart Bulb, Autor: Guillermo FernandesLifx Smart Bulb, Autor: Guillermo Fernandes

Abychom se cítili ve svém domově co nejpohodlněji, je důležité zvolit správné osvětlení. A tím je dnes právě chytré osvětlení, jelikož ho můžete pohodlně ovládat ze smartphonu nebo pomocí hlasových asistentů a nastavit si spoustu různých režimů, které osvětlení přizpůsobí například denní době nebo vaší aktuální náladě. Bonusem je, že chytré žárovky či led pásky je možno zakoupit v RGBW provedení, takže si můžete v interiéru krásně pohrát s barvami.

5) Chytrý zámek

Nuki Smart Lock, Autor: Nuki Smart LockNuki Smart Lock, Autor: Nuki Smart Lock

Chytré zámky jsou opravdu vychytanou záležitostí. Dají se odemknout pomocí telefonu, PINu nebo otisku prstu, umožní vám na dálku udělit přístup do vaší domácnosti rodině nebo přátelům a po vašem odchodu z domova dokážou automaticky zamknout dveře, takže už se nikdy nebudete muset strachovat o byt či dům kvůli své zapomnětlivosti.

6) Chytrý detektor kouře

Nest Protect, Autor: Patricia AdamNest Protect, Autor: Patricia Adam

Klasické detektory předčí ve všech ohledech. Pokud chytrý kouřový detektor zaznamená kouř, zašle vám do telefonu oznámení a pokud zrovna nebudete k dispozici, měl by namísto vás dokázat přivolat hasiče.

.

7) Chytrá zásuvka

Z-Wave Greenwave, Autor: TBWABustedZ-Wave Greenwave, Autor: TBWABusted

Chytré zásuvky jsou jednoduchým způsobem, jak udělat z klasických spotřebičů chytré. Díky technologii Bluetooth můžete na telefonu určovat, které zásuvky budou přivádět proud, a tak jednoduše na dálku zapínat či vypínat jakýkoliv spotřebič ve své domácnosti.

Závěr

Co bylo dříve jen sci-fi snem se dnes pomalu stává realitou. Chytré gadgety nám usnadňují život a stávají se stále dostupnějšími. Proč si tedy taky nedopřát benefity tohoto pokroku?

Sponzorované odkazy:

HOMEMAG je magazín o trendy bydlení, moderním nábytku a designu.

RSS