9/7
Okouzlující kus nábytku

Okouzlující kus nábytku

9. července 2018 v 00.00 , Design , Nábytek , Židle

Sponzorované odkazy:

Je snadné, aby židle jen stály, a byly klasickou součástí interiéru, de facto jen kusem nábytku ve svém okolí. Světelná židle je ale jiná – kouzelná. Duhová a průhledná židle z neobvyklého materiálu poutá pozornost všude, kde se objeví. Zatím je to jen prototyp návrhu, ovšem velmi povedený.

Není jen obyčejnou židlí, o tom není pochyb jen když se na ni podíváte. Průsvitná duhově zbarvená židle je malým kouzlem, které krade pozornost, je provokující myšlenkou a také by se mohla stát nepochybně zajímavou součástí nábytku, která vyniká osobitostí a originalitou vůči svým konkurentům.

Co to je za materiál?

Konstrukce je jasná, ta je z kovu. Ale sedák a hlavní část židle tvoří spojení dvou prvků v jeden kompaktní materiálový kus. Je to dichroický film, který rozptyluje a odráží světlo. Ten je připojen (nataven) k průhledné desce, která je vyrobena z polykarbonátu. Kombinace těchto dvou materiálů je skutečně fascinující, protože světlo v něm se stává duhovou barvou.

A když se pak polykarbonát s dichroickým filmem upraví do správného tvaru, zformuje a upevní na základní konstrukci, je z toho okouzlující kus nábytku. Vizuální efekt je neskutečný, podtržený stále se měnícím vzhledem díky tomu, jak na židli dopadá světlo a ona je odráží. Barvy se mění v závislosti na poloze a směru zobrazení, a tak můžete zažít různé barvy světla, nejen jednu.

Dopad světla a duhové hrátky

Pokaždé jak se usadíte a v žili pohybujete, je zbarvení jiné. To je dáno dopadem světa na plochu průsvitného materiálu. A tak sama židle ožívá krásnou šou barev, která vás vždy znovu a znovu zaujme. Světelná židle je skutečně úžasný kus uměleckého nábytku, kterého se nemůžete nabažit.

Autorem návrhu světelné židle je nadaný mladý návrhář a vědec Taehwan Kim z Koreje. Za svoji světelnou židli byl oceněn prvním místem na K-Design Award 2018. Snad se dočkáme výroby a možnosti židli i u nás využívat. Tahle duhová a zdánlivě křehká židle má něco do sebe.

Jak židle vznikala mrkněte na video zde.

Zdroj foto: Yankodesign

Autor: Pavla Košík Jelínková

Sponzorované odkazy:

HOMEMAG je magazín o trendy bydlení, moderním nábytku a designu.

RSS