16/5
Jak změnit dodavatele elektřiny a proč se to vyplatí?

Jak změnit dodavatele elektřiny a proč se to vyplatí?

16. května 2018 v 01.15 , Domácí spotřebiče , Svítidla

Energie patří ke každé domácnosti. Bez nich by prostě v domácnosti nic pořádně nešlo. Patří tak k důležitým položkám v rozpočtu domácnosti. Jak na nich ušetřit?

Platby a spotřeba energie je alfou a omegou každé domácnosti, protože tvoří součást nákladů na provoz domácnosti každý měsíc. Proto mnohá domácnost řeší i několikrát v roce, jak na nich ušetřit.

Ušetřit na elektřině lze změnou jejího dodavatele. Tím lze ušetřit nejen desítky, ale i stovky ne li tisíce korun. Konečná výše úspory je závislá na množství odebírané energie, tedy na spotřebě elektřiny ale i na smluveném tarifu.

V současnosti se dodavatelé elektřiny předhánějí v nabídkách pro domácnosti, které by byly lepší než nabízí konkurence a na níž by lidé slyšeli. A tak přejděte k jinému dodavateli a ušetřete!

Změna dodavatele není věda

Ano, je to tak, skutečně to není věda. Je nutno dodržet jen několik pravidel a přechod bude snadný. Obnáší to několik kroků.

Jakých?

  • Zrevidujte svoji stávající smlouvu a zjistěte, zdali ji můžete lehce vypovědět. Snadná výpověď je možná u smluv na dobu neurčitou, kde je vymezena nějaká výpovědní lhůta. U smluv na dobu určitou je dobré výpověď načasovat na konec smluvního období.
  • Až budete mít jasno se smlouvou a její výpovědí u stávajícího dodavatele elektřiny, tak porovnejte další dodavatele a jejich nabídky a ceny elektřiny, a zjistěte kolik činí konečný rozdíl v ceně energie mezi nimi a vaším dodavatelem.
  • Vyberte si svého dodavatele dle vlastních požadavků a představ, nabídky, ceny i tarifu.
  • Oslovte zelenou linku tohoto dodavatele, nebo zajděte na jejich pobočku (pokud lze) a sjednejte si u nich dodávku elektřiny.

Ještě snazší cesta

Jestliže se na výběr nového dodavatele necítíte, nevíte si s ním rady, existují dnes internetové portály, kde vám pomohou. Najdete zde porovnání všech aktuálních dodavatelů energií. Na základě kalkulaček si můžete i vypočíst úsporu, kterou byste přechodem k jinému dodavateli získali.

A pokud vám ani to nestačí, můžete vše nechat na daném portálu, z nichž mnohý nabízí i komfortní službu – porovnání dodavatelů elektřiny dle vašich propozic, výpočet slevy, výběr dodavatele i revizi vaší smlouvy s ním.

Zdroj: Pixabay.com

HOMEMAG je magazín o trendy bydlení, moderním nábytku a designu.

RSS