17/3
Přemýšlíte o nové podlaze? Vsaďte na vinyl!

Přemýšlíte o nové podlaze? Vsaďte na vinyl!

17. března 2018 v 22.15 , Stavba a rekonstrukce

Pokud se chystáte položit novou podlahovou krytinu, pravděpodobně zvažujete jak funkční, tak estetické hledisko. Zkuste zaměřit svou pozornost na vinyl, který se dnes vyrábí v mnoha zajímavých designech, dobře se čistí a snese i vlhké prostředí.

Ideální podlaha do kuchyní a koupelen

Neustálé vlhko, výpary z vaření a náročný provoz, to vše podlahu v kuchyních a koupelnách ohrožuje. Ne všechny podlahové krytiny jsou proto do těchto místností vhodné. Vinyl tohle všechno s přehledem zvládá, jen je třeba dohlédnout na to, aby pod něj nezatékalo. To lze řešit kvalitními lištami a tmely. Pokud vám při vaření upadne nádobí, vinylová podlaha by se neměla poškodit. U těchto podlah máte na výběr mezi celoplošným lepením a volnou pokládkou jednotlivých dílců, která je vhodná právě do míst, kde očekáváte výkyvy teploty.

Volte jednoduchost a výborné vlastnosti

Kdo hledá podlahu, která se snadno pokládá i udržuje, pro toho je vinyl jasnou volbou. Na rozdíl od tradičnějších dlaždic není studený, takže se po něm příjemně chodí bosky. Bojíte se, že vinyl v interiéru nevynikne jako dřevo nebo kámen? To nemusí být vůbec pravda, moderní dekory totiž dovedou přírodní materiály vkusně napodobit, a tak se můžete těšit z podlahy ve vzhledu letitého dřeva, korku či kamene. Ti, kterým nezáleží pouze na přírodním vzhledu, ale také na složení materiálu, mohou zvolit tzv. biopodlahu, vinylovou podlahu na bázi křídy bez obsahu PVC.

Realizace vinylové podlahy

Nyní přichází ke slovu katalogy různých výrobců, kteří mají odlišné výrobní technologie, takže nabízí i odlišné typy povrchu od lesklých po matné. Právě matnou variantu doporučují odborníci ze společnosti PARKETCENTRUM s.r.o. do kuchyní a koupelen, na této úpravě totiž není vidět znečištění. Ochotně vám poradí s jakoukoliv otázkou, nebojte se na ně proto obrátit. Podlahy z Plzně pokládají již od roku 1994 a v uplynulých desetiletích si vybudovali renomé jak v oblasti vinylových podlah, tak díky povrchové úpravě dřeva Bora. Nabízí také další krytiny, jako jsou lamino, PVC, parkety a koberce. Jejich specialitou jsou luxusní dřevěné podlahy Chapel Parket a Prince Parket, které by firmě neudělaly ostudu ani na zámku.

HOMEMAG je magazín o trendy bydlení, moderním nábytku a designu.

RSS