20/3
Ochrana před hlukem i světlem

Ochrana před hlukem i světlem

20. března 2018 v 22.15 , Byty , Domy , Stavba a rekonstrukce

V dnešní přecivilizované době je hluk běžnou součástí našich životů. Ať chceme či nechceme. Jak jej co nejvíce eliminovat?

Hluk je nepříjemný. Zažíváme nejrůznější hluk v zaměstnání, venku hlučí doprava na silnicích i železnici, doma zase slyšíme okolí, naše sousedy a jejich aktivity nebo úpravy či opravy. Co s tím?

Navrch náš domácí komfort ruší často také venkovní veřejné LED osvětlení. To vše se promítá negativně do lidské psychiky. V našem příbytku můžeme hlučnost řešit obložením stěn sádrokartonovými deskami. To jsou panely vyrobené z lisované sádrové hmoty. Ta je vložena mezi dva silnější kartony papíru anebo mezi dvě laminátové podložky.

Sádrokartonové desky seženete hned v několika druzích a jednotlivé verze jsou dnes odlišeny barevně dle účelu k němuž jsou ručeny. A tak máte na výběr bílé a jaksi klasické sádrokartonové desky, nebo desky zelené, které mají impregnaci proti vlhkosti, pak jsou sádrokartonové desky růžové, jež jsou určeny k ochraně proti požáru a nakonec ty, které vašemu účelu poslouží nejlépe, a to sádrokarton modrý, určený k odhlučnění.

Další možností k eliminaci hluku u vás doma je využit venkovní předokenní rolety, které jsou nejen účinnou zvukovou, ale i tepelnou izolací vašeho příbytku, stejně jako působí coby účinná ochrana proti vloupání. A velkou výhodou současného pestrého výběru těchto produktů je fakt, že jsou k mání jak pro okna, tak pro balkony i lodžie.

Máte-li tu smůlu, že v okolí probíhá nějaká úprava, rekonstrukce či stavební práce u níž se využívá výšková technika jako jsou praktické montážní plošiny, jistě tyto tipy oceníte. S oběma doplněními vaší domácnosti vás bude světlo a hluk rušit minimálně, a to ať žijete v rodinném domě, anebo v paneláku.

Najednou neuslyšíte ani hluk z ulice, ani štěkání psů nebo hlasitou hudbu, a nějaké světlo zvenčí, či projíždějící automobil svítící si do noci, vás už nerozhodí. Váš domov bude klidný, harmonický a plný pohody.

Zdroj foto: Rolety-site.cz; Ecologic.sk; Cemat.sk

HOMEMAG je magazín o trendy bydlení, moderním nábytku a designu.

RSS