19/12
5 výhod domácí klimatizace

5 výhod domácí klimatizace

19. prosince 2017 v 12.30 , Stavba a rekonstrukce

Možná se vám zdá, že není zrovna nejlepší doba na to, uvažovat o koupi klimatizace. Chyba! Moderní klimatizace totiž dokážou nejen ochladit vyhřátý byt, ale také přitopit, je-li v domácnosti příliš chladno. A zvládnou toho ještě mnohem víc – čtěte dál!

1. Zbaví vás prachu a pylu

Alergikům, astmatikům a domácnostem s malými dětmi se po koupi domácí klimatizace uleví. Moderní přístroje totiž mají zabudovány filtry, které účinně čistí vzduch od pylu, prachu a dalších alergenů. To samé platí pro roztoče a jiné nečistoty, jež se často vyskytují v domácnostech majitelů psů a koček.

2. Pomůže vytvořit zdravou domácnost

Kromě částeček pylu a prachu vás klimatizace do bytu může zbavit také některých bakterií a virů, takže se nebudete muset potýkat s rýmou po celý rok. Tuto funkci najdete u novějších modelů například značky Samsung, kde je označována jako Virus Doctor.

3. Zajistí stabilní teplotu, ať je venku jakkoliv

Jaro, léto, podzim, zima… Klimatizační jednotka vám umožní, abyste se doma cítili komfortně v kterémkoliv ročním období. V létě mění horký vzduch na studený, v chladnějším počasí umí pracovat jako tepelné čerpadlo vzduch-vzduch, je tedy ideální na přitápění. Díky tomu, že má minimální náklady a velkou účinnost, tímto způsobem značně ušetříte za topení.

4. Snadná instalace, údržba i ovládání

Některé klimatizace jsou vyrobeny tak, aby je dokázala obsloužit i vaše babička, pro mladší ročníky jsou zase k dispozici zajímavé zlepšováky. Aktuální modely tak můžete ovládat prostřednictvím Wi-Fi – stačí jen stáhnout si praktickou aplikaci. Samotná instalace jednotky a její údržba jsou taktéž hračkou.

5. Vyřeší problém s nadměrnou vlhkostí

Přílišná vlhkost v domácnosti je vždy problém – způsobuje znehodnocování stropů a stěn a představuje živnou půdu pro zdraví škodlivé plísně. Snažíte-li se jí zbavit častým větráním, zbytečně si neustále pouštíte do bytu zimu. Klimatizace do domu stěny efektivně vysuší a vám se bude hned lépe dýchat.

Jakou klimatizaci si vybrat?

V zásadě se budete rozhodovat mezi kazetovými a nástěnnými modely. Většině domácností bohatě postačí nástěnná jednotka, jejíž instalace je snadná a potěší i příjemnou cenou. Pro větší domy a kancelářské budovy se již vyplatí kazetové klimatizace, které obsluhuje centrální venkovní jednotka, takže ochlazují hned několik místností současně. Co se týče designu a moderních technologií, na trhu jednoznačně vedou klimatizace značky Samsung, které sice nepatří k nejlevnějším, ale představují kombinaci jistoty tradiční značky a nejnovějších trendů.

HOMEMAG je magazín o trendy bydlení, moderním nábytku a designu.

RSS