19/10
Barvy zútulní váš domov

Barvy zútulní váš domov

19. října 2017 v 12.00 , Stavba a rekonstrukce

Domov, ve kterém se budete cítit dobře, tvoří pohodlný a praktický nábytek, sladěné dekorace a hlavně barvy. Ty, jak je známo, působí na naši psychiku. Mohou nás dobře naladit, nebo vyvolat nepříjemné pocity. Proto je třeba dbát na jejich vhodnou kombinaci, neboť společně s vybavením domu či bytu tvoří právě ten útulný domov, do něhož se budeme rádi vracet.

Barva interiéru

Interiérové barvy mají největší vliv na harmonický vzhled našeho bydlení. Navíc dokážou opticky s prostorem manipulovat. Místnost prodlouží, nebo naopak zmenší, přidávají či ubírají světlo. Při použití interiérových barev někdo dává přednost kombinaci tón v tónu, jinému se líbí barvy kontrastní. Obecně platí, že větší plochy by měly mít spíše světlejší nádech, menší plochy mohou být v sytějších odstínech. Barvy do interiéru se rozlišují podle krycích schopností, odolnosti a prodyšnosti. Velmi záleží na typu povrchu, na němž budou použity.

Fasáda dělá dům

Volba fasády je naší vizitkou, a z toho důvodu vybíráme fasádní barvy obzvláště pečlivě. Barevnost fasády by se měla doplňovat se stylem domu a je jen otázkou našeho vkusu, zda ji budeme volit v decentním tónu, nebo naopak budeme chtít být „vidět“. Dalšími kritérii pro výběr fasádní barvy je typ omítky, trvanlivost a cena. K dostání jsou barvy na bázi akrylátové, silikonové, polymerní. Samozřejmostí je ředitelnost vodou, nikoliv těkavými rozpouštědly.

Výrobci barev

Výrobci a prodejci barev v ČR mají v současné době na trhu hojné zastoupení. Mezi nejvyhledávanější značky se řadí Detecha, Colorlak, Het, Caparol a Stachema. Velmi oblíbené jsou i prodejny barev a laků s vlastní výrobou. Jsou jimi Dům barev, Svět barev, Dulux a Hobby market Hornbach. U těchto výrobců a prodejců barev se můžete plně spolehnout na kvalitu nabízeného zboží. V dnešní době samozřejmě již můžete vybírat a nakupovat barvy a laky i z pohodlí svého domova a ušetřit tak spoustu drahocenného času. Jednu z nejširších nabídek barev a laků na téměř jakékoliv povrchy, navíc za skvělé ceny, naleznete ve známém internetovém obchodě www.Nejlevnejsi-Barvy-Laky.cz.

HOMEMAG je magazín o trendy bydlení, moderním nábytku a designu.

RSS