12/11
Šedá eminence u vás doma: šedá barva domovu sluší

Šedá eminence u vás doma: šedá barva domovu sluší

12. listopadu 2017 v 00.00 , Bytové doplňky , Bytový textil , Design , Křesla a sedací soupravy , Kuchyně , Ložnice , Nábytek , Nádobí , Obývací pokoje , Předsíň , Příbory , Sklo , Stoly a stolky , Svítidla , Židle

Sponzorované odkazy:

Barvy v interiéru jsou stále dokola řešeny. Někdy se právě stěhujete a chcete mít své doma pohodové, jindy vás již stávající barevnost omrzela. Pak zkuste šedou barvu, která bude takovou šedou eminencí vašeho interiéru.

Šedá barva je neutrální odstín, který lahodí a rozumí si s mnoha dalšími barvami. Spolu s nimi dokáže vytvořit pohodovou domáckou a harmonickou atmosféru a ladění příbytku. Šedá barva je adekvátní pozadí pro barevněji a pestřeji laděné prvky a dekorace v interiéru.

Neprávem opomíjená

A víte, že je šedá dost neprávem opomíjeným odstínem interiéru? Málokoho napadne si ji prvoplánově dát na zeď, což je velká škoda. Umí totiž být zajímavou šedou eminencí a z vašeho domova udělat stylový interiér.

Uni odstín

Přitom šedý odstín patří k velmi univerzální vnitřní barvě, jež vznikla promícháním barev černé a bílé. Vedle ní, a na jejím pozadí krásně a efektně dáte vyniknout jakékoli další barvičce u vás doma, kterou si tam přidáte.

Šedý odstín dodává místnostem na jakési stabilitě, klidu a uvnitřnění. Ve feng shui je to barva kovu, tedy barva, jež se jakoby uzavírá do sebe. Což sedí. Posezení a odpočinek v místnosti se šedou barvou je perfektním relaxem a odbourávačem stresu.

A s jakými barvami, prvky a dekoracemi lze šedou kombinovat?

  • ve spojení s dalšími neutrálními barvami (odstíny bílé, béžové, smetanové, šedohnědé, stříbrné, kávové, tmavě hnědé) z interiéru uděláte prima relaxační zónu
  • úžasně vyzní světle a tmavě šedá kombinace – zdi světlejší, doplňky či nějaký nábytek tmavší
  • parádně šedá funguje s červenou, růžovou a světle žlutou
  • šedou barvou v místnosti lze ztlumit další ostřejší a výraznou a barvu jako je sytě zelená či sytě modrá
  • šedá barva si rozumí s doplňky a dekoracemi z kovu a kovovými prvky v interiéru (kovové osvětlení, nožky komody, lampa, tácy, vázy, sošky, mísy, závěsné dekorace)
  • útulno uděláte kombinací šedé s textilními prvky jako celočalouněný gauč, přízový kusový koberec, četné polštáře a polštářky, taburety, závěsy
  • také je efektním doplňkem a pozadím pro vzory ze zmíněných barev, ideálně proužek, káro či velké květy nebo dekor listu jí velmi sluší

Zkrátka nebojte se experimentovat a a vytvořit si svůj vlastní styl, kde bude mít šedá barva své místo, je šedou eminencí, která váš domov nikdy nezklame.

Zdroj foto: Pixabay.com

Autor: Pavla Košík Jelínková

Sponzorované odkazy:

HOMEMAG je magazín o trendy bydlení, moderním nábytku a designu.

RSS