1/10
Umění českého skla: Triennale Milano

Umění českého skla: Triennale Milano

1. října 2017 v 18.00 , Bytové doplňky , Design , Kuchyně , Nádobí , Sklo

Sponzorované odkazy:

Pojďte s námi zažít dotyk a příběh českého skla. Umění českého skla proběhne ve dnech 3.-8. října 2017 na výstavě Triennale Milano.

Sklo má u nás velmi dlouhou tradici. Jsou v něm nakombinovány trendy současného designu a neustálých inovací. Výstava Triennale Milano ukazuje přehled o tomto významném a zakořeněném průmyslu v české tradici skrz vybrané sklářské práce. Nabízíme vám ochutnávku.

ONDINE, Jiří NovotnýONDINE, Jiří Novotný

ONDINE: Křišťálově čistá

Autor produktů Jiří Novotný pojal celý set (karafu a dvě sklenky) z foukaného bezolovnatého českého křišťálu jako nejen elegantní, ale především praktický kousek pro váš domov. Obě sklenky jsou štosovatelné do sebe a do hrdla karafy. Na výběr máte ze dvou velikostí ve variantách Pure a Twist. Oproti čiré Pure využívá Twist optického kouzla staré techniky tzv. žebrování. Zvenčí jsou stěny dokonale hladké, ale uvnitř se odehrává hra spirál. Ty zmizí jakmile karafu a sklenky naplníte vodou. karafa má výšku 230 mm a pojme 850 ml nápoje. Objem sklenky činí 250 ml.

SRDCE, Lukáš UrbanecSRDCE, Lukáš Urbanec

SRDCE: Made in love

Zde je autorem Lukáš Urbanec, který se na své kousky inspiroval semknutými dlaněmi (jako pro misku na vodu), kdy vzniká tvar srdce. Stejně jako na hladině, která tenhle symbol odhalí, když se miska SRDCE naplní. A protože tvarově miska zapadá do dlaní, tak se nejen příjemně drží, ale také má symbolický význam — můžete někomu dát své srdce. Obdarovaná, nebo obdarovaný si pak může dlaně zahřívat teplým čajem, nebo polévkou. Miska se hodí i na studené pokrmy, stejně jako příjemná dekorace – prázdná či s obsahem (např. pačuli). Porcelánová miska má objem 400 ml, průměr 150 mm a výšku 80 mm.

LOVES ME, Gabriel VlachLOVES ME, Gabriel Vlach

LOVES ME: Má mě rád, nemá mě rád…

Autor Gabriel Vach tvrdí, že LOVES ME není jenom hrnek, je to hra a může to být i Vaše malá věštírna. Číst můžete z šesti různých ornamentů, které se ukrývají zespoda. Proti světlu je to jako dívat se do kaleidoskopu, nebo do okna katedrály. Jindy něco vyjeví krajka z čajové nebo kávové sedliny, která se utvoří uvnitř. Pomocí hrnků lze navíc vykouzlit nádherné sušenky, nebo vánoční pečivo, když je použijte jako zdobítko/razítko k vytlačování vzoru pečiva. Tak se z LOVES ME stanou nejpoužívanější hrnky u Vás doma. Porcelánové hrnky mají 250 ml o průměru 90 mm a výšce 75 mm.

CIBULKA, Antonín TomášekCIBULKA, Antonín Tomášek

CIBULKA: Jaro doma

Na jaro doma se můžete těšit a mít ho přitom v zimě s Antonínem Tomáškem a jeho CIBULKOU což je půvabná vázička, ze které může vyrůstat jak jedna květina, tak drobné trsy. Když odkvetou, CIBULKA může zdobit Váš interiér až do doby, než přijdou květy nové – stejně jako cibulky čekající v zemi na jaro. Tenký porcelán a jemné křivky podtrhují její křehké vzezření. Díky svému kulovitému tvaru však pojme dost vody na to, aby byla dostatečně stabilní. Porcelánová CIBULKA má na 200 ml o průměru 90 mm a výšku 130 mm.

SUPER BOWL, Iva Tattermuschová, Štěpán Skalský a Antonín TomášekSUPER BOWL, Iva Tattermuschová, Štěpán Skalský a Antonín Tomášek

SUPER-BOWL: Každodenní výhra

Autoři Iva Tattermuschová, Štěpán Skalský a Antonín Tomášek nabízí pro polévky, kaše, saláty, ranní granola nebo ovoce multifunkční porcelánovou misku „tak akorát". Jen její nožka vám připomíná, že držíte něco jako osobní trofej. Červený „ReDesign“ dna navrhl Antonín Tomášek. Porcelánová kráska má objem: 600 ml, průměr 170 mm a výšku 70 mm.

PAAR, Karolína a Pavel Kopřivovi a kolektiv autorůPAAR, Karolína a Pavel Kopřivovi a kolektiv autorů

PAAR: Od párů pro páry

Autoři Karolína a Pavel Kopřivovi a kolektiv autorů tvrdí, že dobré víno nikdy nepijete sami. Navrhli sklenici pro pití vína ve dvou. Deset tvůrčích a partnerských párů pak vlastním osobitým způsobem přimělo dvojice sklenic komunikovat. K příležitosti Designbloku tak vznikla výstavní série signovaných, ručně foukaných a pískovaných párů sklenic. Edice PAAR nikdy nepřekročí náklad 30 párů od každé autorské dvojice. Sklenice z bezolovnatého křišťálu mají každá objem 100 ml a výšku 220 mm.

Co říkáte? Nejsou kousky z českého skla a porcelánu nádherné?

TABLO

Je společnost zabývající se designem, sídlící v Praze. Česko nabízí vysoce kvalitní suroviny pro výrobu „bílého zlata“, slavného porcelánu a křišťálu. TABLO se zaměřuje na prezentaci exkluzivních návrhů současných předmětů včetně návrhových činností a to od ideje, přes tvorbu až po prototypy, výrobu a řízení výroby a dodávky. Většina portfolia objektů TABLO je vyráběna z porcelánu a skla díky českým přírodním zdrojům, díky dlouhé tradici výroby skla a porcelánu.

Zdroj foto: Tablo

Autor: Pavla Košík Jelínková

Sponzorované odkazy:

HOMEMAG je magazín o trendy bydlení, moderním nábytku a designu.

RSS