27/9
Posviťte si stylově

Posviťte si stylově

27. září 2017 v 00.00 , Bytové doplňky , Design , Svítidla

Sponzorované odkazy:

Podzimní čas je často deštivý, sychravý a pošmourný, a minimem denního světla. Proto je důležité si doma dobře svítit, abyste nepodlehli splínům a smutkům. A když už musíte více o tomto čase svítit, tak kvalitně a stylově. Třeba se svítidla Fatboy

Firma Fatboy vznikla v roce 1988 z podnětu Nizozemce Alexe Bergmana, který designově přetvořil fádní sedací pytel, který kdysi navrhl Jukka Setälä, a přidal na něj originální cedulku s nápisem Fatboy (v překladu tlouštík), což vyvolávalo okolní úsměvy. A rázem byl název firmy jasný. Mimo sedacích pytlů dnes nabízí pestrou škálu produktů.

Tlouštík v akci

Tahle holandská značka se nezaměřuje se prvoplánově pouze na osvětlení, nýbrž má na svém kontě celou řadu jiných produktů – od sedacích polštářů, vaků a křesel, přes polštáře pro naše čtyřnohé miláčky, taburety, pohovky, hračky, tácy až po zmíněné lampy a svítidla. A nutno říci že vše má svůj osobitý nádech a styl. Nejinak je tomu u osvětlení.

Fatboy Bolleke závěsná svítidla

Tahle svítidla stojí za povšimnutí.Jsou totiž bezdrátová, přenosná a dobíjecí. Bolleke do Fatboy svým kulatým tvarem připomíná míč, nebo perlu, které svítí jednotně a příjemně rovnoměrně. Kulatý kousek má měkkou smyčku ze silikonového kaučuku, díky níž světlo lze pověsit kamkoli chcete a potřebujete. Může se pohodlně stěhovat s vámi z místa na místo nejen po interiéru, ale do haly, předsíně, zahrady, na terasu či balkon.

Vypínač a nabíjení jsou nenápadně integrováno v horní konstrukci osvětlení tak aby nijak nerušilo jeho kulatý celistvý tvar. A to není vše, Bolleke vám poskytne trojí intenzitu osvětlení, které svítí 6 hodin při nejvyšší intenzitě, a 24 hodin při nejnižší intenzitě. Bolleke má průměr 200 mm, je vyroben z polyethylenu s vysokou hustotou (HDPE), ABS plastu a silikonového kaučuku.

Díky tomu i své bezdrátovosti se hodí jak do interiéru, tak do exteriéru. Je k mání ve čtyřech barevných provedeních šňůry – červená, světle šedé, zelené a odstín taupe, když světelná koule je vždy čistě bílá. Každý kousek má hmotnost 600 gramů a zdrojem světla je 1W LED, 2700. Bolleke vás vyjde na 2239 Kč.

Zdroj foto: Designbuy.cz

Autor: Pavla Košík Jelínková

Sponzorované odkazy:

HOMEMAG je magazín o trendy bydlení, moderním nábytku a designu.

RSS