11/8
Montovaný dům: Unikátní dřevostavba na klíč

Montovaný dům: Unikátní dřevostavba na klíč

11. srpna 2017 v 16.45 , Stavba a rekonstrukce

Montované domy se v posledních letech rozrůstají jako houby po dešti. Dost možná nějaký stojí i ve vašem okolí, jen o tom nevíte. Na první pohled totiž vůbec není poznat, že se nejedná o zděný dům, nýbrž o dřevostavbu. Montované domy mohou být levné a menší, nebo naopak velké i luxusní vyhovující nejnáročnějším klientům.

Jsou levné, nízkoenergetické a rychle postavené. To jsou hlavní důvody, proč spousta lidí toužících po vlastním bydlení zvolí dřevostavbu. Po této volbě ale zpravidla přichází na řadu další otázka – jaké společnosti stavbu svého domu svěřit? V Česku působí mnoho firem, které staví montované rodinné domy, a jejich postupy se liší. S unikátní technologií se v ČR snaží prorazit i společnost J. Group (JÓCSIK GROUP, s.r.o.). Využívá tvrdého polyuretanu, který je v současné době nejkvalitnější tepelnou izolací, jaká na trhu existuje.

Jako když skládáte stavebnici

Při stavbě dřevodomku na klíč je prvním krokem výběr modelu. Firma J. Group nabízí svým zákazníkům možnost vybrat si z typových modelů, nebo si vymyslet vlastní dům. Může se jednat o několikapatrový domek či bungalov.

Podle návrhu jsou pak vyráběny jednotlivé části, což truhlářům trvá asi měsíc. Následně se díly dovezou na místo a začnou skládat na základovou desku. To proběhne během několika dnů. Nakonec se vyřeší elektřina, voda, kanalizace, namontují se okna, dveře, udělá se venkovní omítka a vše je připraveno ke kolaudaci.

Prohlídka domu, v němž se bydlí

Přemýšlíte o dřevostavbě, ale stále si nedokážete úplně představit, jak by takový montovaný dům vypadal? Navštivte některé dřevostavby z Plzně a okolí osobně. Firma J. Group vám zprostředkuje návštěvu nějakého z realizovaných projektů, v nichž se bydlí. Vše uvidíte na vlastní oči a budete se moci rodiny zeptat na cokoliv včetně toho, kolik tedy vlastně ušetří za energie, když bydlí v nízkoenergetickém domě. Zjištěné informace vás možná překvapí.

HOMEMAG je magazín o trendy bydlení, moderním nábytku a designu.

RSS