17/7
Obyčejné papírové krabice jako úložný prostor

Obyčejné papírové krabice jako úložný prostor

17. července 2017 v 16.15 , Bytové doplňky

Kartonové krabice se dají sehnat v obrovském množství tvarů a velikostí. Zbyly vám doma nějaké od stěhování nebo zboží, co vám přišlo poštou? Nevyhazujte je. Doma mohou posloužit k uskladnění nejrůznějších věcí.

Je škoda vyhazovat papírové krabice, které byly použity třeba jen jednou. Kvalitní karton může dobře sloužit ještě spoustu let, obzvlášť pokud bude box jen stát na místě a chránit věci schované v něm. Doma lze krabice využít na spoustu způsobů.

Použijte je ve sklepě, garáži nebo na půdě

Většina lidí nosí věci, které už nepoužívají a nechtějí vyhodit, do sklepa, na půdu či do garáže. Ať už jde o dětské oblečení, staré hračky, zavařovací sklenice nebo něco jiného, vše lze ukládat do krabic. Úložné krabice můžete rovnat do regálů nebo jen tak na sebe, když je zavřete, na jejich obsah se nebude prášit. Doplníte-li je popiskem, i za pět let budete vědět, co se kde skrývá.

Vyrobte si DIY úložné boxy

I z obyčejné krabice lze udělat umělecké dílo. Možná jste už v některých velkých obchodních řetězcích s nábytkem viděli kartonové krabice s překrásnými potisky, a pokud jste je zkoumali podrobněji, pravděpodobně vás zarazila ne zrovna nízká cena. Přesně takové krabice si ale snadno vyrobíte doma, a to daleko levněji.

Vezměte si obyčejnou kartonovou krabici, připravte si balicí papír, nůžky, pravítko, tužku, lepidlo a pusťte se do díla. Výhodou je, že se takhle zužitkovat dají i krabice, co jsou popsané či opatřené logem – pod balicím papírem nic takového není vidět.

Z menších krabiček udělejte organizéry

Menší kartonové krabičky lze použít k roztřídění nepořádku v poličce nebo šuplíku. Dají se hezky narovnat vedle sebe, což se hodí jak ženám na kosmetické potřeby a šperky, tak mužům třeba v dílně na hřebíky, šroubky apod.

Chcete-li, aby vám krabice doma vydržely co nejdéle, je samozřejmě vhodné sáhnout po úplně nových, které nejsou znečištěné a jinak znehodnocené. Pořídit se dají třeba v e-shopu Komplexmat-obaly.cz.

HOMEMAG je magazín o trendy bydlení, moderním nábytku a designu.

RSS