26/6
Jak na sanaci zdiva v případě, že se váš dům potýká se zvýšenou vlhkostí?

Jak na sanaci zdiva v případě, že se váš dům potýká se zvýšenou vlhkostí?

26. června 2017 v 16.00 , Stavba a rekonstrukce

Jako majitelé rodinného domu se můžete dostat do situace, kdy zjistíte, že se v něm hromadí vlhkost. Ta nejenže snižuje komfort a kvalitu bydlení, ale má při dlouhodobějším působení i řadu negativních důsledků na váš zdravotní stav. Pokud zjistíte, že zdivo domu trpí přílišnou vlhkostí, je na místě provést jeho sanaci. Dá se provést hned několika metodami.

Podřezání

Osvědčeným způsobem je podřezání zdiva. Nejčastěji se využívá klasická řetězová pila, případně pak diamantové lano. Jde o způsob finančně nenáročný a poměrně rychlý. Nelze jej však provést u všech staveb. Vždy záleží na tom, zda neohrozí statiku domu.

Chemická injektáž

Velmi účinným řešením je takzvaná chemická injektáž. Zdivo je v tomto případě upraveno tak, aby maximálně odpuzovalo vodu. Jde o mimořádně šetrný a rovněž i celkem jednoduchý postup. Často se aplikuje v situaci, kdy nelze zdivo podřezat. K injektáži se používají silikonové krémy, akrylátové gely, případně polyuretanové smě­si.

Aktivní elektroosmóza

V neposlední řadě problém s příliš vlhkým zdivem řeší takzvaná aktivní elektroosmóza. Jde o postup, jenž je založený na elektrofyzikálním principu. Do zdiva se nainstalují katody a anody, díky nimž v něm vzniká elektromagnetické pole. To zabraňuje pronikání vlhkosti do konstrukce.

Jedná se opět o velmi šetrnou a přitom vysoce efektivní metodu, u níž lze ocenit i minimální provozní náklady. Dá se snadno aplikovat u zdiva, které je hůře dostupné. Velkou předností této metody je i fakt, že objekt lze neustále plně využívat, nedochází k žádným provozním omezením.

Všechny výše uvedené způsoby sanace zdiva provádí společnost František Hróz – Izolace a sanace vlhkých budov. Pokud si nevíte rady s vlhkostí v domě, najde pro vás nejvhodnější řešení, které poté s vaším souhlasem na objektu odborným způsobem provede.

HOMEMAG je magazín o trendy bydlení, moderním nábytku a designu.

RSS