25/4
Princip zámkové dlažby a její pokládání

Princip zámkové dlažby a její pokládání

25. dubna 2017 v 17.45 , Zahrada

Pokládka zámkové dlažby je velice praktickým a zároveň elegantním způsobem, jak vybudovat chodníky, příjezdové cesty u domu, venkovní terasy, parkovací stání a jiné plochy. Dlažba je charakteristická svým tvarem zámků, a proto nese název „zámková“. Jednotlivé kousky do sebe perfektně zapadnou, a tak nedochází k pozdějšímu posunu jednotlivých kamenů. Tento typ zpevnění venkovní plochy se skvěle hodí i na namáhaná místa, soukromá a veřejná parkoviště. Zámková dlažba je zárukou pro vysokou odolnost, pevnost a mrazuvzdornost, spojení betonu v kombinaci s moderní výrobní technologií je u zákazníků stále oblíbenějším řešením pro stavební realizace v exteriéru.

Proč zvolit zrovna zámkovou dlažbu?

Zámkové dlažební kameny do sebe svým tvarem velmi dobře zapadají, v případě poklesu terénu nehrozí žádný jejich rozpad. Veškeré druhy zámkové dlažby na sobě mají již od výroby vrstvu trvalé impregnace, jsou nenasákavé a odolné proti povrchovým nečistotám. Rozličné geometrické tvary, rozměry a příjemné barvy si určitě zamilujete, nejžádanější jsou přírodní odstíny šedé, červené, hnědé a žluté. Při pokládce se zámková dlažba promění v různé barevné obrazce a ornamenty, záleží na vaší fantazii a představě. Další velkou výhodou je, že se tento typ dlažby dá lehce rozebrat a znovu použít pro vydláždění jiné požadované plochy.

Široký výběr venkovní dlažby od českého výrobce

Společnost Presbeton patří k nejznámějším českým výrobcům a prodejcům betonového zboží pro úpravu cest a komunikací. Veškeré produkty jsou mrazuvzdorné, ekologické a mají dlouhou životnost. Sortiment venkovní dlažby nabízí široký výběr speciálních povrchů a stylových barevných provedení. Kromě zámkové dlažby zde seženete také schodišťové a zdící prvky např. tvarovky, kameny, betonové cihly, ztracené bednění a venkovní produkty, jako jsou palisády, obrubníky a travní lemy.

HOMEMAG je magazín o trendy bydlení, moderním nábytku a designu.

RSS