17/3
Tajemství síly a krásy

Tajemství síly a krásy

17. března 2017 v 18.00 , Bytové doplňky , Design

Sponzorované odkazy:

Vymazlený příbytek a pohodu domova dělají někdy drobnosti. Takové ty maličké kousky, nenápadně roztroušené okolo vás – visící na zdi, ležící na komodě, stojící na polici. Prostě bytové dekorace.

Někdy jich máte více, jindy jen pár. A někdy postačí v celém interiéru i jeden takový kousek. Originální, neobvyklý pojetím, materiálem i zpracováním. A může být tajemstvím síly a přitom křehké krásy, která ozvláštní celý prostor.

BlackBox váza Seven pískovaná, 3590 KčBlackBox váza Seven pískovaná, 3590 Kč

Takovým kouskem je Blackbox váza Seven a Blackbox váza Triu. Nápadité, krásné funkční umění. Vázy s neotřelým tvarem, vyrobené ručně z varného skla. Opravdu síla a křehkost v jednom. A můžete si vybrat, jakou ji chcete mít. Je k mání stříbrná, zlatá, pískovaná, bronzová, čirá či conturax. Kolekce váz Blackbox Seven a Triu evokuje tak trochu zkumavky ve shluku, či ohýbané skleněné potrubí.

BlackBox váza Triu zlatá; 3290 KčBlackBox váza Triu zlatá; 3290 Kč

Každá je totiž ručně vytvořena z několika spojených trubic rovného či ohýbaného skla. Seven tvoří (jak název napovídá) sedm propojených rovných „zkumavek" a triu tři „ohýbané trubice“. Do každé jednotlivé zkumavky či trubice lze umístit vodu a do ní vložit řezanou květinu, kořenovou pokojovou rostlinku, anebo bez vody jakoukoli elegantní sušinu.

BlackBox váza Seven conturax; 2990 KčBlackBox váza Seven conturax; 2990 Kč

Pachatelem těchto unikátních kousků je český designér Jan Padrnos, který roku 2000 založil designérské studio BlackBox. To čítá k dnešku spolu se zakladatelem čtyři designéry, a ti se spolu (anebo pod záštitou značky BlackBox sólově) zaobírají návrhy a realizací bytových doplňků a designového nábytku. A to jak pro soukromé osoby, tak pro firmy. Konkrétně vyrábí i městský mobiliář. Dnes je BlackBox renomovaným designérským studiem.

BlacBox váza Triu bronzová; 3090 KčBlacBox váza Triu bronzová; 3090 Kč

Je spodivem, že takovéto nádherné a neobvyklé kousky jako BlackBox vázy Seven a Triu vyrábí někdo, kdo je původní profesí strojní inženýr. Jen se Jan Padrnos nějak zakoukal do architektury a byla z toho láska na celý život. Spolu se svými souputníky tak dobývají svět designu a tvoří velmi nápadité kousky.

BlackBox váza Seven stříbrná; 3890 KčBlackBox váza Seven stříbrná; 3890 Kč

Úvodní foto: BlackBox váza Triu čirá za 2590 Kč

Zdroj foto: Byudesign.cz;

Autor: Pavla Jelínková

Sponzorované odkazy:

HOMEMAG je magazín o trendy bydlení, moderním nábytku a designu.

RSS