6/3
Tajemství jarní výzdoby

Tajemství jarní výzdoby

6. března 2017 v 00.00 , Bytové doplňky , Design

Sponzorované odkazy:

Příroda se pomalu ale jistě probouzí a po dlouhé zimě nám opět vlévá do žil elán. Tou největší oslavou jara jsou bezesporu pro mnohé Velikonoce. Spojeny s tradicemi, mezi něž patří také zdobení našich příbytků jarními motivy. Inspirujte se s námi!

Letos frčí hlavně pestrobarevné, ale i moderní pastelové barvy. I o velikonocích. A k nim neodmyslitelně patří tradiční symboly jako jsou

  • kuřátka
  • králíčci
  • pomlázka
  • a malované kraslice

Pro Česko jsou kraslice typické a jejich zdobení je považováno téměř za umění. Dnes jejich pracnou přípravu lze pojmout ryze moderně a nahradit je netypickými kraslicemi – keramickými, dřevěnými, anebo ještě lépe skleněnými.

Takovým křehkým a krásným dekorativním doplňkem mohou být kousky z nové velikonoční kolekce značky Glassor. Ta vychází z klasických barev jara – žluté, zelené, červené nebo modré, přičemž motiv dekoru je inspirován jak klasickým zdobením kytiček, tak moderními technikami, tzv. rozpíjení se barev do sebe.

Pokud jste příznivci modernějších barev, osloví vás ozdoby v odstínech tyrkysové a fialové v kombinaci se zlatou, černou a bílou, které zaujmou svým neotřelým vzhledem. Ozdobit si domov pomocí velikonočních ozdob není nijak složité. Vůbec nejjednodušším způsobem je nařezat pár větviček, umístit je do vázy a nazdobit je skleněnými vajíčky.

Správný jarní nádech dodají interiéru větve vrby jívy, jinak nazývané kočičky nebo zlatý déšť. Naaranžováním do vázy z nich v podstatě můžete vytvořit velikonoční strom – fantazii se meze nekladou. Mimo ozdob do vázy lze také vytvořit velikonoční věnec. U něj se namísto jehličí využívá lýko, květiny nebo skořápky od vajíček. Efekt také udělá květináč s trávou, do kterého pokladete pestrobarevná vajíčka.

Glassor s.r.o. je česká firma, která se zabývá designem, technologií výroby, výrobou, prodejem a exportem skleněných vánočních ozdob. Firma byla založena v roce 2001, ale svou činností a druhem výroby navazuje na dlouholetou tradici foukaných a ručně malovaných skleněných vánočních ozdob, která sahá až do 19. století. Firma se zabývá nejen samotnou výrobou vánočních ozdob, ale vytváří na každý rok nové tematické kolekce, které doplňují trendy v interiérovém designu. Exportuje do celého světa, největšími odběrateli jsou Německo a Spojené státy, kde společnost otevřela i svoji vlastní pobočku.

Zdroj foto: Glassor

Autor: Pavla Jelínková

Sponzorované odkazy:

HOMEMAG je magazín o trendy bydlení, moderním nábytku a designu.

RSS