30/1
Nepodceňujte nákup sedací soupravy

Nepodceňujte nákup sedací soupravy

30. ledna 2017 v 12.15 , Křesla a sedací soupravy

Sedací souprava je srdcem domova, proto bychom se neměli bát do ní trochu víc zainvestovat a vybírat ji pečlivě, pak nám poskytne eleganci i pohodlí zároveň. Nepolevujte ve svých nárocích a pořiďte si takovou sedací soupravu, která zcela vyhoví vašemu vkusu, prostorovým možnostem i požadavkům. Stanovte si kritéria ohledně vzhledu i praktičnosti a uvidíte, že dříve nebo později tu pravou sedačku pro vaši domácnost nebo kancelář najdete. Moderní sedací soupravy v sobě totiž spojují krásu i účelnost.

Na co se zaměřit při výběru

Existuje spousta variací, díky kterým si sedačku vybere každý. Podle čeho nakupovat? Měli bychom si především ujasnit, kolik chceme investovat peněz, zda ji budeme používat i pro každodenní nebo občasné spaní, a zda vyžadujeme úložný prostor. Důležité je rozhodnutí ohledně tvaru soupravy. V zásadě se rozhodujeme mezi rovnou, do L a do U. Sedačky tvořené několika díly mají tu výhodu, že si je můžeme sestavit na více způsobů. Samozřejmě, musíme důkladně měřit. Sedačka by měla být velká tak, aby nebránila pohodlnému průchodu do místnosti a netvořila překážu dalšímu nábytku. Dívat bychom se ale měli i na materiál, tvrdost a také výšku sedací soupravy.

Populární rohové sedačky

Rohové sedací soupravy poskytují moderní řešení s dostatkem místa k sezení. Vhodné nemusí být pouze do velkých bytů, k sehnání jsou totiž i menší rohové sedačky. Ty využijí maximum dostupného prostoru a není divu, že jejich popularita neustále narůstá. Jsou cenově dostupné a praktické. Početnější rodina takový nábytek ocení, stejně tak i návštěvy. A pokud přikoupíme i taburet, sedací pytel nebo křeslo, o místo k sezení nouze nebude.

Rozkládací, a navíc s úložným prostorem

Rozkládací sedací soupravu můžeme vmžiku přeměnit na lůžko. Zajímat by nás měla kvalita a pohodlnost ložné plochy, zejména chceme-li na ní přespávat často. Kombinace sedačky do L nebo U s úložným prostorem a možností rozložení dává vzniknout multifunkčnímu nábytku, který bude mít v domácnosti své pevné místo.

HOMEMAG je magazín o trendy bydlení, moderním nábytku a designu.

RSS