4/1
Znáte retro s duší?

Znáte retro s duší?

4. ledna 2017 v 13.00 , Bytové doplňky , Bytový textil , Design , Hodiny , Křesla a sedací soupravy , Nábytek , Nádobí , Sklo , Stoly a stolky , Svítidla , Židle

Sponzorované odkazy:

Máte rádi retro? Pokud ano, určitě vám srdíčko zaplesá nad počinem dvou přátel z dětství, kteří se vrhli na obchodování. A ne jen tak ledajaké!

Encyklopedie říká, že retro je kulturně zastaralý styl a móda, který se od té doby vrátil. A víte, že pojem retro pochází z latinské předpony retro, což v překladu značí zpět, či v minulosti? V současnosti pojem retro znamená často i něco nadčasového, anebo také klasického.

kovová dělící stěnakovová dělící stěna

To, o čem tady hovořím je opravdu retro s duší. Tak by se totiž daly nazvat kousky produkované dvěma pány, jejichž sídlo a showroom je v centru Prahy. Ovšem nesmutněte! Jejich eshop velmi dobře funguje! Byl prvním krokem v podnikání, malý eshop na němž dva přátelé začínali a své kousky s láskou ladili různě v garáži, na půdě, nebo ve sklepě.

hodiny Kienzlehodiny Kienzle

A nyní Praha získala další kouzelný kout – showroom Nanovo. Vymazlený a majiteli milovaný obchod s retro nábytkem a doplňky. Nanovo – obchod stejně pojmenovaný jako jejich eshop. Je ukázkou koníčka, který se přetavil v podnikání a vznikla tak snaha o obnovení zapomenuté slávy kvalitního československého designu z druhé poloviny 20. století (1950–1980).

kovová vázakovová váza

Na českém trhu se pohybuje Nanovo od roku 2011 a v roce 2015 vyhráli Czech Grand Design – Obchod roku 2015. Jiří Mrázek a Adam Karásek se zabývají renovací a prodejem originálního československého designu z druhé poloviny 20. století. Renovují nábytek na zakázku a spolupracují s interiérovými designéry.

polstrovaná žiidlepolstrovaná žiidle

Ale nesoustředí se pouze na nábytek a drobné nábytkové doplňky, v merku mají i bytové doplňky, dekorace, hodiny – nástěnné, stojací i náramkové, též lampy a svítidla, včetně těch průmyslových, rovněž koberce, věšáky, porcelán a objekty.

Co na ně říkáte?

Zdroj foto: Nanovo.cz

Autor: Pavla Jelínková

Sponzorované odkazy:

HOMEMAG je magazín o trendy bydlení, moderním nábytku a designu.

RSS