6/12
Vánoční domácí ladění? Už ladíte?

Vánoční domácí ladění? Už ladíte?

6. prosince 2016 v 19.00 , Bytové doplňky , Design

Sponzorované odkazy:

Vánoce, vánoce přicházejí…i k vám přijdou. Už na ně ladíte? Jaké budou vaše letošní vánoce? Zvolíte to, co každým rokem, nebo je vyladíte nově, či stylově? Chcete vánoce minimalistické nebo duhově barevné?

Široká nabídka vánočních ozdob a množství inspirace vám umožňuje nejen dokonale vyladit vánoční stromeček, ale i celou kompletní výzdobu domu či bytu. Sladit příbytek podle jednoho stylu je možné. Od baněk přes doplňky, balicí papír až po slavnostní tabuli.

Jak jednoduše začít?

  • Nejdříve zvolte ozdoby, které budou ústředním motivem vašich letošních vánoc.
  • A pak laďte dál stůl, doplňky, a nakonec celý interiér.
  • Postupujte tedy od prvků k celku.

A z jakých stylů vybírat?

Rustikální a venkovský styl

Rustikální styl si nejlépe rozumí s přírodními materiály, které se dobře kombinují s červenou, modrou, zelenou či bílou a zlatou. Základem je přiblížení se přírodě. Klasické barevné baňky rozhodně doplňte větvičkami břízky, borovými šiškami, stuhami z juty či kostkovanou látkou.

Moderní styl

Vánoce ctí tradice, ale nic nebrání ladit je moderně. Stromeček si ozdobte třeba podle barev duhy. Navěště si duhové a jemné baňky, subtilní skleněné, v jemných barvách a pak nim přidejte baňky připomínající pouť a cukrovou vatu. Také pastelově růžovou, modrou i zelenou. Vše doplňte exotikou – tam patří třeba fialová, fuchsiová, sytě žlutá a sytě červená.

Tradiční styl

Poletující vločky, koulovačka a sněhuláci, to je představa většiny dětí. Někdy však počasí nepřeje a bílé vánoce nejsou. Vyplnit si to lze prostřednictvím výzdoby doma a výběrem baněk na stromek. Ozdoby jakoby ojíněné mrazem, ornamenty připomínající sněhové vločky – a to vše tradičně v různých barevných variantách – od bílé, přes modrou až po zlatou.

Retro styl

Jako vánoce u babičky? Styl retro je trendy záležitostí, která se stále vrací. Pokud ani vám není cizí, vyšperkujte díky jeho akcentům vánoční dekoraci. Vánoce a retro mohou lidem připomínat různé styly – červené, zelené a bílé baňky s puntíky, které evokují styl šedesátých let. Pokud v podobném duchu zabalíte i vánoční dárky, atmosféra bude nezapomenutelná.

Skandinávský styl

Skandinávský alias severský styl vánoc upřednostňuje stále více lidí, protože je minimalistický, ale současně dokáže krásně zútulnit domov. Podobně jako rustikální styl je o přírodních materiálech, ale oproti němu se využívá kontrast černé a bílé, doplněný červenou. Chybět by neměly ani jednoduché jedlové věnce, přírodní větvičky, norský vzor či oblíbený symbol severu – sob.

A jak ladíte své vánoce vy?

Zdroj foto: Glassor

Sponzorované odkazy:

HOMEMAG je magazín o trendy bydlení, moderním nábytku a designu.

RSS