26/10
Jak nakoupit kvalitní ručníky a osušky?

Jak nakoupit kvalitní ručníky a osušky?

26. října 2016 v 21.15 , Koupelny

Chcete pořídit domů opravdu kvalitní ručníky a osušky? Na co se při výběru zaměřit a do jakého zboží se vyplatí investovat? Které materiály jsou ideální pro vlhké prostředí? Vyberete-li si skutečně pečlivě, nebudete muset další rok nakupovat nové. Kde tedy začít a podle čeho se rozhodovat?

Materiál je rozhodující

Jestliže vybíráte kvalitní ručníky a osušky, zaměřte se především na použitý materiál, z něhož jsou vyrobeny. Pokud vybíráte bavlněné zboží, nejlépe vám poslouží výrobky s vyšší gramáží, taková látka vydrží déle než řidší modely. Bavlna je tradiční savý materiál, rychle schnoucí a velice příjemný na omak, s ní rozhodně neuděláte chybu. Nadýchaného vzhledu docílíte s ručníky a osuškami z froté, tj. smyčkové tkaniny ze 100% bavlny, která působí měkčeji a lépe saje vodu než obyčejně utkaná bavlněná příze. Opravdovou špičkou mezi materiály vhodnými pro výrobu ručníků a osušek je však bambusové vlákno. Je až čtyřikrát savější než bavlna a má antibakteriální účinky, takže v bambusovém ručníku se nemnoží plísně, roztoči a jiní škůdci. Výhody bambusové osušky ocení zvláště alergici, děti a další jedinci s citlivou pokožkou.

S vyšší gramáží déle vydrží

Vybírejte do koupelny vždy prádlo s vyšší gramáží. Jednak lépe saje vodu a schne, za druhé vám déle vydrží. Gramáž je hmotnost látky na metr čtvereční, uvádí se běžně v gramech. Obecně platí, že čím vyšší gramáž, tím kvalitnější textilie. Prádlo s vyšší hustotou látky se vám neroztrhne a nerozpadne po několika vypráních, proto volte vždy gramáž osušek a ručníků minimálně 450 g/m2. Další tipy pro výběr ručníků a osušek naleznete volně na internetu. Už jen z recenzí a diskuzí můžete vytušit kvalitu výrobku a budete vědět, čemu se raději vyhnout. Poučte se z cizích chyb. Jen poučený zákazník totiž může výhodně nakoupit opravdu kvalitní zboží!

HOMEMAG je magazín o trendy bydlení, moderním nábytku a designu.

RSS