18/10
Jak vybrat varnou desku?

Jak vybrat varnou desku?

18. října 2016 v 12.00 , Domácí spotřebiče

Sponzorované odkazy:

Milujete vaření a nedokážete si představit, že by vaše moderní kuchyně sloužila pouze jako ozdoba domácnosti? Každý člověk by měl alespoň čas od času vařit a není nad domácí stravu a šťastné výrazy malých dětí, když jim k snídani naservírujete čerstvé palačinky s marmeládou nebo omeletu z vajec a sýru. K tomu, aby však tyto pochoutky chutnaly jako z vyhlášené restaurace a nepřipalovaly se vždy, kdy se o jejich přípravu pokusíte, měli byste zvolit kvalitní varnou desku, jejíž výběr ovlivní nejenom vzhled kuchyně, ale veškeré vaření. Jak vybrat desku, která bude pasovat ke kuchyňské lince, troubě a vašim rukám? Máme pro vás pár základních tipů.

Indukční varná deska

Indukční varná deska je vymožeností moderní doby a na našem trhu se zrodila teprve před pár lety. Její obliba má rostoucí tendenci a proto se objevuje v čím dál více českých domácnostech. Její popularitě se nelze divit, neboť se jedná o nejúspornější varnou desku na našem trhu. Indukční varná deska šetří energii při každém vaření, odvádí pouze 10 % energie a rozehřeje se pouze v případě, kdy na ni postavíte varné nádobí. Její ovládání je triviální a snadné i pro děti, které si již troufnou na přípravu základních dobrot. Negativem je reakce pouze na speciální nádobí určené indukční ploše.

Autor: VERY.CO.UKAutor: VERY.CO.UK

Sklokeramická varná deska

Většina domácností má v dnešní době ve své moderní kuchyni sklokeramickou varnou desku. Ta je ideální prakticky do každé kuchyně, bez ohledu na zařízení nebo velikosti. Sklokeramickou varnou desku si tak můžete obstarat do garsoniéry, do rodinného domu s větší kuchyní, ale také na chatu. Možností je opravdu nespočet A proč vsadit právě na sklokeramiku? Její rozehřívání je rychlé, údržba jednoduchá a ovládání dotykové. Sklokeramická varná deska je návodná a očistíte ji pouhým papírovým ubrouskem.

Plynová varná deska

S plynovou varnou deskou jste se již stoprocentně setkali, a to minimálně u svých rodičů a prarodičů. I když plyn pomalu ustupuje a v kuchyních se čím dál více objevují zmiňované sklokeramické a indukční varné desky, i přesto má tato varianta stále své nezaměnitelné kouzlo a možná právě vám bude vyhovovat. Plynová deska se okamžitě zahřeje, rychle reaguje na změnu plamene a tím pádem na teplotu, je velmi bezpečná a díky pojistce nehrozí únik plynu ani ohně z plotýnek. Nevýhodou je její údržba, neboť zatímco hladké plochy varných desek snadno setřete, plynovou varnou desku je třeba důkladně omýt i za pomocí chemického prostředku.

Dvouplotýnková varná deska

Zapomenout nesmíme ani na dvě plotýnky, které jsou tou nejlepší volbou do malých kuchyní nebo na chatu, kde si zkrátka klasickou varnou desku nemůžete dovolit.

Sponzorované odkazy:

HOMEMAG je magazín o trendy bydlení, moderním nábytku a designu.

RSS