14/10
Jak vybrat digestoř?

Jak vybrat digestoř?

14. října 2016 v 12.00 , Domácí spotřebiče

Sponzorované odkazy:

Trouba je alfou a omegou každé kuchyně, neboť bez ni byste byli značně omezeni. Připravovat by bylo možné pouze pokrmy na plotně a vaše děti by se muffinů ani Vánočního cukroví nedočkaly. Ovšem i taková příprava chutných pokrmů má svá úskalí, neboť právě díky užívání trouby se můžete potýkat s řadou pachů, které z bytu ne a ne zmizet. Zažili jste někdy smažené řízky a hovězí na česneku, které se domem „táhlou“ dlouhé týdny? Pak neriskujte opakující se situaci a obstarejte si kvalitní kuchyňskou digestoř.

Nepodceňujte důležitost digestoře

Koupě digestoře není pro mnoho lidí příliš důležitá, ba naopak ji považují za velmi nepodstatnou součást kuchyně a trouby. Ovšem právě digestoř vám usnadní celé vaření a následně bytí v kuchyni a celém bytě. Tento chytrý pomocník do sebe během vaření a pečení natáhne veškeré pachy, ale také vlhkost, dým, kouř a jiné součásti vaření, se kterými se po přípravě pokrmů doma již potýkat nechcete. Volba digestoře je proto velmi důležitá a měli byste si vybrat takovou, která bude sedět jak kuchyni, tak vám.

Komínová digestoř

První možností je takzvaná komínová digestoř, která je čím dál oblíbenější a vyskytuje se prakticky ve všech obchodech a eshopech s domácími spotřebiči. Komínová digestoř má velice intenzivní sací výkon, čili vás zbaví nepříjemných pachů a doprovodných jevů již během samotného vaření, a to i v případě, kdy například flambujete palačinky. Zvolit ji však nemůžete kupříkladu do menší garsoniéry, nýbrž ideálně do domu, kde je možné umístit odsávání do komínu. Komínová digestoř je rovněž skvělou volbou pro větší a prostorné kuchyně.

Autor: VERY.CO.UKAutor: VERY.CO.UK

Ostrůvková digestoř

Následně se nabízí velmi vzhledná a moderní ostrůvková digestoř, která je rovněž dostupná, praktická a seženete ji za výhodnější ceny, než předchozí komínkovou digestoř, což jistě potěší všechny spořivé tipy. Jak již samotný název napovídá, tato digestoř je ideální do kuchyní s ostrůvkem, kde je rovněž umístěn plynový nebo elektrický sporák a varná deska. Ostrůvková digestoř má vysoký sací výkon a svým jemným vzhledem se do moderní a jednoduché kuchyně skvěle hodí.

Výsuvná digestoř

Pakliže vlastníte menší kuchyni, pak je ideální variantou tato výsuvný digestoř, která šetří prostor. Tím, že ji vysunete prakticky vždy, když ji potřebujete, nepřekáží například v době chystání potravin, kdy nevyužíváte sporák ani troubu. Výsuvná digestoř je jemná, malá a má menší sací výkon než komínová a ostrůvková digestoř. Sehnat ji však můžete v mnoha variantách, které budou kuchyni svědčit.

Podstavná digestoř

Obdobnou variantou je také podstavná digestoř hodící se stejně tak do malých kuchyní. Sice má menší sací výkon a nemůžete ji libovolně zasunout, ale její nesmírnou výhodou je možnost umístění například z boku nebo volně nad sporák.

Autor: VERY.CO.UKAutor: VERY.CO.UK

Sponzorované odkazy:

HOMEMAG je magazín o trendy bydlení, moderním nábytku a designu.

RSS