15/9
Zateplení domu šetří energie a finance investované do zbytečného vytápění

Zateplení domu šetří energie a finance investované do zbytečného vytápění

15. září 2016 v 00.00 , Stavba a rekonstrukce

Zateplení domu se stává čím dál tím častějším trendem, který majitelé domů volí. Izolace domu se však dělí do několika speciálních druhů a proto je vhodné, aby posoudil odborník, která z nich je právě ta nejlépe sedící k vašemu typu stavby domu.

Nejprve tedy přiblížíme a objasníme určité typy tepelných izolací. Tepelná izolace, pokud je provedena správně, do velké míry může ušetřit náklady na vytápění. Nyní vám popíšeme kritéria, podle kterých hodnotíme správnost izolace. Při zateplení domu je nutné brát důraz na vzduchotěsnost. V praxi to znamená, že pokud vytvoříte v domě podtlak, bude vám unikat minimum vzduchu.

Aby tepelná izolace správně fungovala, pak je standardní a nejefektivnější způsob provádění takový, že materiály s největším difúzním odporem se vkládají co nejblíže interiéru. To pomáhá bránit průchodu vlhkosti konstrukcí. Tepelná izolace je produktem, který prodáváme, ale také vyrábíme. Toto řešení dodáváme na klíč. Od návrhu počínaje, přes aplikaci certifikovaným dodavatelem až po finální kontrolní měření. Součástí tohoto balíčku je i bezplatné poradenství na samotné stavbě. Foukaná izolace je pak speciálním typem, kterých nabízíme pět různých druhů. Je vhodná například do úzkých koutů a štěrbin, kam se žádný jiný izolační materiál nedostane. Nejčastěji se foukaná izolace používá pro novostavby i rekonstrukce do všech stěnových a stropních konstrukcí.

HOMEMAG je magazín o trendy bydlení, moderním nábytku a designu.

RSS