25/9
Stolečku prostři se!

Stolečku prostři se!

25. září 2016 v 00.00 , Architekti , Bytové doplňky , Design , Nábytek , Stoly a stolky

Sponzorované odkazy:

Hledáte vkusný a zajímavý designový stolek luxusního charakteru do svého příbytku? Neumíte si v záplavě nabídky na trhu vybrat? Tak právě pro vás máme jeden zajímavý tip!

Trendy, originální a zajímavý kousek pro vaše doma může být stolek Trienna od firmy Artek. Tenhle nadčasový kousek kdysi dávno (už v roce 1954!) navrhl jeden z největších interiérových architektů a designérů své doby Ilmari Tapiovaara pocházející z Finska. Stolek dlouho ležel ladem, protože zůstalo jen u modelových verzí.

Obrat nastal až po smrti Ilmariho Tapiovaara, který během svého působení navrhl několik ikonických produktů, kterými získal ohlas. A jeho stolek Trienna se dostal do sériové výroby až v roce 2007, tedy osm let po smrti designéra.

Artek a Stool 60

Sériové výroby se zhostila finská značka a firma Artek, kterou už v roce 1935 založil slovutný architekt Aino Aalto spolu s dalšími dvěma společníky. Firma je založena na produktech ze dřeva a jeho překližky. Mají na svědomí několik dnes již legendárních produktů jako je Stool 60.

legendární Stool 60legendární Stool 60

Trienna

Stolek Trienna má nadčasový design, jehož jednoduché linie jsou navrženy a vyrobeny z lisované březové překližky, která je velmi lehká. Stolek má na výšku 390 mm, dlouhý je 700 mm a široký 620 mm. K mání ve třech barevných provedeních – v designu ořechového dřeva, také v bílé anebo naopak v černé barvě.

K mání je v ořechu za 26 519 Kč, včetně DPH, bez DPH pak za 21 917 Kč. V bílém a černém provedení je cena jemně nižší, a to 23070 Kč s DPH a 19066 Kč bez DPH. Ano, ceny jsou to luxusní, ale vzhledem k tomu, že jde o originální designové kousky od věhlasného designéra, tak je pochopitelná.

Zdroj foto: Designbuy.cz

Autor: Pavla Jelínková

Sponzorované odkazy:

HOMEMAG je magazín o trendy bydlení, moderním nábytku a designu.

RSS