8/9
Puppy zase válí dětský svět

Puppy zase válí dětský svět

8. září 2016 v 00.00 , Bytové doplňky , Design , Židle

Sponzorované odkazy:

Již tu jednou byla, dobyla svět dětství, odešla – a zase přichází! O čem že to hovoříme? O dětské stoličce Puppy!

Dětská stolička Puppy je zpět ve zcela novém hávu. Takovém pejskovém hávu, tedy přesně řečeno dalmatinském. Ano, hádáte správně, je nepravidelně tečkovaná jako pejsek dalmatin.

Puppy DalmatinPuppy Dalmatin

Puppy je z Finska

Pachatelem židličky byl ve své době (již roku 1973!) finský designér Eero Aarnio, dnes slovutný interiérový a produktový designér profláknutý svými inovativní návrhy a pojetím nábytku. Od roku 1960 jsou jeho návrhy především z plastu a sklolaminátu. A nejvíce proslul tento pán právě navrhovanými produkty pro děti. Konkrétně židličkami.

Puppy je k mání v dalmatinském designu ve třech velikostechPuppy je k mání v dalmatinském designu ve třech velikostech

Bubble chair

A také má na svědomí již dnes legendární křeslo Buble chair, jež muselo v době svého vzniku (1968) být bestsellerem, protože bylo navrženo a poté vyrobeno ze za tepla foukaného akrylu a to do zcela bezprecedentního tvaru – velké bubliny.

legendární Bubble chairlegendární Bubble chair

Starší a mladší

Ale vraťme se k Puppy. První dětská stolička tohoto pojetí spatřila světlo světa v roce 1973, a nyní tedy přichází její mladší a atraktivnější sestra, když materiálem je vysoce odolný polyethylen. A jak již bylo řečeno, má dalmatinský design.

Židlička má nejen barevnost pejska dalmatina, ale i tvar psa. A může být nejen židličkou, ale i hračkou pro děti. Je to funkční a velmi šik dekorace dětských prostorů – pokojíčků a hracích koutků.

Puppy je k mání v matné barvě ve čtyřech velikostech a dalších třech barvách.Puppy je k mání v matné barvě ve čtyřech velikostech a dalších třech barvách.

Magis z Itálie

Pejskovou židličku Puppy vyrábí italská značka Magis v matné barvě ve čtyřech velikostech a dalších třech barvách. Polyethylen je vysoce odolný a skýtá tak možnost i venkovního použití. K mání je za cenu odvíjející se od sumy 1897 Kč dle velikosti stoličky.

Zdroj foto: Designcorporation

Autor: Pavla Jelínková

Sponzorované odkazy:

HOMEMAG je magazín o trendy bydlení, moderním nábytku a designu.

RSS