28/8
Světelná originalita: Netradiční materiály v trendech osvětlení

Světelná originalita: Netradiční materiály v trendech osvětlení

28. srpna 2016 v 00.00 , Bytové doplňky , Design , Svítidla

Sponzorované odkazy:

Nový trend frčí ve světe svítidel. Buďte IN a pořiďte si domů netradiční osvětlení – v materiálu i provedení. K mání je vše – představitelné i nepředstavi­telné.

Osvětlení interiéru má pestré spektrum možností i podob. A v něm nekonečně mnoho tvarů, barev a provedení. Od klasiky, přes modernu, až po extrémní extravaganci a neobvyklost.

Každému kousku vašeho domova dodává styl především materiál v kontextu se zpracováním. Dává možnost vytvořit nejen kouzelný a něžně lehký doplněk domova, ale i neobvyklý kout v interiéru. Platí to také o osvětlení.

Jaké jsou trendy, jež vládnou současnému českému trhu v oblasti světel?

Výstřednosti z peří

Ano, čtete správně, opravdu zmiňujeme peří v souvislosti s osvětlením. Že je to nemožná kombinace? Chyba lávky. Je možná a již i realizovaná. Něžné a jemné osvětlení, které vypadá jako by se opravdu sneslo přímo z nebe coby ptačí peříčko.

To je designový počin ve formě svítidla Vita. To je vyrobeno z husích per. Jeho pojetí je natolik sofistikované, že jej lze využít hned dvojím způsobem. Jako závěsné, nebo coby stojací lampu na židličce nebo trojnožce. K mání je hned ve dvou barevných provedeních – v bílé a hnědé barvě. Coby závěsné svítidlo vás přijde na 2.980,– Kč při průměru 35 cm a na 3.890,– Kč při průměru 45 cm.

Klasikou jsou textilní kousky

Textil je pro změnu klasický materiál, který se nikdy neomrzí. Umí být šik, trendy i stylovým nebo něžným doplňkem interiéru. A to i ve formě osvětlení. Krásně vyznívá třeba varianta textilu se světlým dřevem. Může mít formu moderny anebo retro kousku. Takovým retro povedeným dílkem je bezesporu svítidlo Encanto.

To má prodlouženou do harmoniky složenou ruku a tím značné rozpětí. Třeba nad gaučem či postelí je ideálním svítidlem, jež vykouzlí klasickou a domáckostí dýchající atmosféru. Encanto je k mání za 3.980,– Kč.

Kovem neurazíte

Ani v interiéru. Kovové osvětlení vás neunaví ani po letech. Kov je v interiéru jedinečným prvkem, což platí i o svítidlech. Kovová světla jsou řemeslně dokonalá, a již z prvního pohledu zajímavá.

Třeba lustry Faro Grade nebo Timbre. Jsou vyvedeny v kombinaci masivního jasanu a lakovaného kovu bílé či černé barvy. Timbre oplývá neobvyklou šíří a Faro Grade naopak je úzkého designu. Timbre můžete mít za 2.890,– Kč a Faro Grande za 2.480,– Kč.

Všechny produkty lze zakoupit v showroomu claro na Národní třídě 27 v Praze, anebo na e-shopu www.claro.cz.

Zdroj foto: Claro

Autor: Pavla Jelínková

Sponzorované odkazy:

HOMEMAG je magazín o trendy bydlení, moderním nábytku a designu.

RSS