30/6
SULKO Vent - technologie pro nízkoenergetické domy

SULKO Vent - technologie pro nízkoenergetické domy

30. června 2016 v 23.15 , Stavba a rekonstrukce

Slyšeli jste již o oknech, která mohou dýchat? Hledáte moderní řešení umožňující řízenou výměnu vzduchu v místnosti? Nechcete zbytečně plýtvat energií? Pak vás jistě zaujme systém větrání bytových prostor se zpětným získáváním tepla SULKO Vent, který pracuje na principu rekuperační výměny tepla a je integrován přímo v samotném okně.

Ideální okna pro pasivní domy – systém SULKO Vent

Systém větrání SULKO Vent má velmi široké uplatnění a je určen jak pro okna nízkoenergetických domů, tak i pro moderní komerční budovy. Společnost SULKO reagovala v předstihu na novou směrnici, která se týká energetické náročnosti budov a požaduje, aby od roku 2020 byly všechny nové budovy v zemích Evropské unie tzv. energeticky nulové. Toto stanovisko splňují právě pasivní domy, které mají minimální spotřebu energie na vytápění či ohřev vody.

Jak systém SULKO Vent vlastně funguje

Systém SULKO Vent je instalován přímo do profilů oken REHAU GENEO a pracuje na principu rekuperační výměny tepla. Plastová okna v sobě obsahují větrací jednotku s akumulátorem tepla z keramického kompozitního materiálu, který je ohříván teplým odcházejícím vzduchem z místnosti. Akumulátor následně ohřívá studený vzduch proudící zpět do místnosti. Řízené proudění vzduchu zajišťuje malý ventilátor s elektromotorem.

Celý systém je velmi účinný, větráním se ztratí pouhých 10 – 15 % energie potřebné k vytápění. Systém SULKO Vent zabezpečuje nejen recyklaci tepla, ale i recyklaci vlhkosti vzduchu. Okna SULKO Vent navíc splňují podmínky dotace Zelená úsporám.

Mnoho dalších informací o oknech se systémem SULKO Vent se můžete dozvědět ve video prezentaci z výstavy For Arch 2015, kde systém představuje produktový manažer společnosti, pan Marian Figa.

Jestliže vás systém SULKO Vent zaujal, kontaktujte odborníky ve společnosti SULKO. Zodpoví vám všechny vaše dotazy a pomohou vám s výběrem vašich nových oken.

HOMEMAG je magazín o trendy bydlení, moderním nábytku a designu.

RSS