1/7
Jak připravit nemovitost na prodej

Jak připravit nemovitost na prodej

1. července 2016 v 00.30 , Domy

Trh s nemovitostmi je plný a pro úspěšné prodání za dobrou cenu je nutné zvolit jak správnou prodejní strategii, tak nemovitost dostatečně připravit. Jak na to?

Nezaujatý pohled

Váš dům nebo byt je útulným místem, ale cizí člověk, který nemá k místu žádné vazby, se na to bude dívat jinak. Zkuste se na chvíli vžít do role kupujícího a podívejte se na svůj dům nezaujatým kritickým pohledem. Jak vypadá na první pohled z ulice? Je dvorek uklizený a přehledně uspořádaný?

Vyklizení nepořádku

Stejně plánujete dům prodat a nepotřebné věci budou muset pryč tak jako tak. Když to uděláte teď, nebudete je muset nikde schovávat před zraky kupujícího a ten ani neuvidí hromady nepotřebných věcí postrkaných všude po domě. Udělejte generální čistku nepotřebných věcí, která zvýší naděje na prodej domu.

Prezentace domu potenciálnímu kupci

Dům je nafocen, inzeráty jsou vyvěšeny a realitní makléř zahájil hon na potenciální kupce. Jakmile se ozve první zájemce, je nutné dům ještě o trochu vylepšit a připravit ho na návštěvu. Základem je důkladný úklid. Kromě toho v domě vyvětrejte a roztáhněte závěsy a žaluzie. Nepoužívejte žádné výrazné osvěžovače vzduchu. Na stůl umístěte vázu s květinami a schovejte věci běžné denní potřeby. Prodej bytu, který je takto připraven, je mnohem pravděpodobnější než u neupravené nemovitosti.

Správná příprava = prodej za vyšší cenu

„*Sledovali jsme, že prodej rodinných domů v Plzni vykazuje zajímavý trend. Lidé, kteří dům důkladně připravili a vyčistili podle našich rad, se mohli těšit z prodeje v rychlejším čase a za větší cenu.*“ říká makléřka z realitní kanceláře Pubec v Plzni. A je tomu skutečně tak. Neupravený dům značně posiluje dojem, že je více používaný a měl by tedy být i levnější. Kupující si navíc dvakrát rozmyslí, jestli chce koupit zrovna něco takového, nebo jestli koupí krásný čistý a upravený dům.

HOMEMAG je magazín o trendy bydlení, moderním nábytku a designu.

RSS