8/3
Kompletní proměna exteriéru i interiéru domu

Kompletní proměna exteriéru i interiéru domu

8. března 2016 v 22.30 , Design

Zatoužili jste po změně stylu vašeho domova, ale nevíte si rady s tím, jak zkombinovat barvy, jak efektivně využít prostor nebo potřebujete zkombinovat své požadavky a představy? Se všemi těmito problémy vám pomůže bytový designér, který se specializuje na návrhy a tvorbu interiérů a exteriérů.

Detaily umí zázraky

Změna v interiéru nemusí hned znamenat bourání a velké radikální zásahy. Stačí změnit pár maličkostí, které dokáží velké změny. Při výběru těchto aspektů je potřeba vždy na místnost pohlížet jako na celek a staré prvky, které se nemění, brát v potaz. Je nutné vybrat nové prvky, které s těmi starými budou v harmonii.

Měnit se tak dají nábytek, tapety nebo závěsy. Vyměněné prvky nemusí splňovat pouze estetickou zpracování, ale také mohou být funkční. Například stínící technika jako jsou látkové žaluzie představují dokonalý estetický prvek, ale také zabrání unikání tepla nebo nás budou chránit před přímým slunečním světlem.

Služby bytového designéra

Většina designových studií včetně Linie design studia zahrnují kompletní servis od zaměření, vytvoření návrhu až po samotnou realizaci interiéru včetně konečného odekorování. Klient si pak musí pouze vytvořit jasnou představu. Nejprve o tom, jak bude místnost využívaná a poté co od ní očekává a jaké množství finančních prostředků do změny investuje.

Základní koncept

Základní koncepce se většinou vytváří přímo na místě, kde se bude změna realizovat. Prvním úkolem je tak určit směr, kterým se bude interiér ubírat. Pak následují schůzky ve studiu, kde se volí materiál, vzniká celková kompozice barev a jednotlivých produktů.

Fotorealistická vizualizace

U složitějších a komplikovanějších interiérů volí Linie design studio vytvoření fotorealistické vizualizace. Ta se skládá pouze z reálných prvků a možností řešení. Vizualizace musí vždy odpovídat představám klienta a upravuje se podle jeho požadavků. Konečný návrh tak tvoří vize designéra, vaše požadavky, individualita a životní styl.

Od začátku až do konce

Pokud se nechcete zdržovat hledáním řemeslníků, nábytku a tapetováním či pokládáním podlahy, studio se postará i o celkovou realizaci. zajistí veškeré řemeslné práce, dodá, namontuje a naaranžuje veškeré prvky od podlahy až po nejmenší detaily.

Propojte interiér s exteriérem

Interiér a exteriér na sebe musí přirozeně navazovat a doplňovat se. Ideální tak je, když si na realizaci exteriéru pozvete stejného bytového designéra, který vám navrhoval interiér. Ten pomůže vaší zahradě či terase dát správnou tvář. Při zařizování exteriéru je nutné myslet na vytvoření stínu, nábytek a osvětlení.

Útočiště před sluncem

Pokud exteriér slouží jako relaxační a odpočinkový prostor, kde se schází rodina a přátelé, je potřeba klást na zastínění mnohem vyšší nároky. Musí se volit takový prvkem, který ochrání před slunečními paprsky i deštěm. Možností je několik sluneční plachty, pergoly nebo klasické slunečníky.

Zahradní nábytek

Samozřejmě, že musí být zahradní nábytek funkční a vysoce odolný, ale také by měl ladit s celkovým konceptem a pojetím exteriéru. Kvalitní a vkusný zahradní nábytek vyrábí značky Varaschin, Kettler nebo Ego Paris, které má ve své nabídce i Linie design studio.

Odpočinek i večer

V neposlední řadě hraje důležitou roli celkové osvětlení exteriéru. Se zapadnutím slunce zábava přece nekončí. Nabídka s venkovním osvětlením obsahuje velké množství kolekcí a je obtížné si vybrat. Linie design studio nabízí pomoc zkušených designérů, který vám pomůže vybrat správně.

HOMEMAG je magazín o trendy bydlení, moderním nábytku a designu.

RSS