27/12
Monalis je, když....

Monalis je, když....

27. prosince 2015 v 00.00 , Bytové doplňky , Bytový textil , Design , Kuchyně , Ložnice , Obývací pokoje , Předsíň

Sponzorované odkazy:

Ne není to zkomolenina Mony Lisy, ale je to neméně zajímavý artikl – ovšem zcela současného charakteru a bydlení. Severské pojetí, které proniká i do našich příbytků.

Dánská návrhářka Kristine Mandsberg sídlící v Kodani, vymyslela velmi originální textilii, s níž vaše „doma“ dostane osobitý ráz. A nazvala ji velmi libozvučným slůvkem – Monalis. A její novinka doslova válcuje svět.

Monalis jako „les“Monalis jako „les“

Jedeme ve 3D

Monalis může mít různou podobu a provedení, podstata však zůstává stejná. Každý ze vzorů ve 3D kompozici tištěné metrážové látky z bavlny, vás nenechá na pochybách, že máte před sebou stylovku. Produkt je navíc vyroben v ekologickém režimu, tedy bez optických rozjasňovačů.

Jeho šíře činí 150 cm a prodává se na metry, když běžný metr Monalisu vychází na nějakých plus mínus 100 Kč a k mání je v pestré škále dekorů. Jako každý severský produkt jej naleznete především na pultech Ikea. Monalis je dobře udržovatelný, když jej lze prát při teplotě do 60°C a je stálobarevný. Textilie je minimálně mačkavá a lehce se žehlí.

Monalis jako „fantaskní déšť“Monalis jako „fantaskní déšť“

Textilní obrazy

Každý jeden kousek Monalisu je de facto textilním obrazem a 3D pojetí mu dodává na plastičnosti. Při pohledu na Monalis máte pocit, že jste vtaženi do obrazu a jeho vzory – stromy, listy, ptáci, kapky deště, pírka a ruce – náhle mizí a zase se objevují.

Díky Monalisu textilie v bydlení dostávají nový rozměr. Počin mladé návrhářky z Kodaně nezůstává nepovšimnut a díky tomu, že Ikea každý produkt spojuje se jménem návrháře, i jméno Kristine Mandsberg je již věhlasné. Jako designérka na volné spolupracuje nejen s OD Ikea, ale i s divadlem, operou, filmaři a aktivní je i na módních molech. Je výtvarnicí a ilustrátorkou, která vystudovala ve své zemi Designskolen Holding, a poté Royal College of Art v Londýně.

Monalis jako „ruce“Monalis jako „ruce“

Její Monalis je pěkným kouskem, který vám nejen zpříjemní bydlení a zútulní je, ale také jej učiní neotřelým. Dekorů je tolik, že vyhoví vkusu každého. Sám Monalis váš příbytek oživí a prodchne originalitou a osobitostí, a je obojetné jakou barvu, či vzor zvolíte.

Zdroj foto: Yankodesign.com

Sponzorované odkazy:

HOMEMAG je magazín o trendy bydlení, moderním nábytku a designu.

RSS