24/11
Pořiďte si domů tepelné čerpadlo – ušetříte na nákladech za teplo, stát Vám přispěje až 85 %!

Pořiďte si domů tepelné čerpadlo – ušetříte na nákladech za teplo, stát Vám přispěje až 85 %!

24. listopadu 2015 v 17.15 , Stavba a rekonstrukce

V rámci tzv. kotlíkových dotací můžete získat příspěvek od státu ve výši až 85 % ceny tepelného čerpadla (maximálně 127 500 Kč). V seznamu podporovaných výrobků najdete i nejvýkonnější tepelné čerpadlo se systémem vzduch-voda. Vše tedy mluví pro to, abyste svůj starý topný systém vyměnili za nový – ekologicky přívětivější, s nižšími provozními náklady.

O „kotlíkovou dotaci“ můžete požádat o svého místně příslušného krajského úřadu (tam také najdete formulář písemné žádosti o dotaci), kde se rovněž dozvíte maximální výši dotace na tepelné čerpadlo (jestliže Váš region byl v rámci Střednědobé strategie ochrany ovzduší označen jako „prioritní“ činí maximální víše dotace 85 % ceny čerpadla. Pokud Váš region do této strategie jako „prioritní“ zahrnut nebyl, činí maximální výše dotace 80 % ceny čerpadla).

Co potřebujete pro získání dotace?

  • žádost o poskytnutí dotace
  • fotodokumentaci stávajícího kotle napojeného na otopnou soustavu a komínové těleso (včetně uvedení typu, materiálu a výkonu)
  • prohlášení o funkčnosti kotle
  • průkaz energetické náročnosti budovy
  • přílohy, které může určit kraj v rámci svých individuálních pot­řeb

Jaké nejvýkonnější tepelné čerpadlo můžete financovat z dotací?

Suverénně nejvýkonnějším tepelným čerpadlem se systémem vzduch-voda je IVT AIR-X 90 s topným faktorem 4,23. Druhým výrobkem v pořadí je rovněž tepelné čerpadlo značky IVT, konkrétně IVT AIR X 70 s topným faktorem 4,13.

Toto tepelné čerpadlo navíc nepotřebuje revizi chladiva a je dodáváno se zárukou 5 + 10 let. Výrobek rovněž disponuje funkcí chlazení (tj. získáváte i klimatizaci), jeho zásobník je zhotoven z nejkvalitnějšího nerezu a má menší hlavní jistič (tj. ušetříte za poplatky). Toto tepelné čerpadlo se rovněž „domluví“ s Vaším fotovoltaickým zařízením, kdy se samo zapne v době, kdy máte nadbytek elektřiny (vyrobené teplo pak putuje do topného systému či akumulátoru).

Prezentace tepelného čerpadla IVT AIR X

Cena venkovní jednotky tepelného čerpadla činí 112 000 Kč v případě IVT AIR X 70 a 119 000 Kč v případě tepelného čerpadla IVT AIR X 90. Díky kotlíkovým dotacím Vás venkovní modul tedy reálně přijde na 16 800 Kč – 23 800 Kč (i v závislosti na tom, jestli Vám stát přispěje 80 % či 85 % kupní ceny).

Informujte se tedy ještě dnes o výhodách tepelného čerpadla IVT AIR X a možnosti čerpat kotlíkové dotace na koupi tohoto zařízení!

HOMEMAG je magazín o trendy bydlení, moderním nábytku a designu.

RSS