3/10
Greenpan a Candela zaručí ekologii i při smažení v kuchyni

Greenpan a Candela zaručí ekologii i při smažení v kuchyni

3. října 2015 v 07.00 , Kuchyně , Nádobí

Sponzorované odkazy:

Značně skloňované slovo po celém světě – ekologie, se nyní dostává i do našich kuchyní. Zkvalitnit svůj život a aktivně se zapojit do ochrany životního prostředí můžete i vy sami. A to přímo ve své kuchyni. Jak? Používáním toho správného kuchyňského nádobí.

Pánve od Greenpan

Jedním z prima kousků nádobí jsou ekologické pánve belgické společnosti Greenpan. Ta se zasazuje o šetrné vaření již od svého vzniku – od roku 2007. Firma Greenpan vyrábí své „zelené nádobí“ pod značkou GreenPanTM.

Povrch pánví se pyšní řadou prima vlastností

  • neuvolňuje ani při zahřátí nad 260°C žádné toxické výpary
  • povrch pánví Thermolontm je nepřilnavý
  • povrch Thermolontm je odolný teplotám až 450°C
  • díky vysoké tepelné odolnosti má každá pánev dlouhou životnost.
  • má velice snadnou údržbu
  • kulaté dno a ergonomická rukojeť zaručuje komfortní práci s pánví
  • již při výrobě pánví je díky eko technologiím uvolněno do atmosféry o 60% méně CO2

Firma vyrábí pánve GreenPanTM ve dvou řadách – Kyoto a Stockholm.

Greenpan pánev řady KyotoGreenpan pánev řady Kyoto

Greenpan pánev řady Kyoto

Tahle pánev je plošší a mělčí o průměru 24, 28 nebo 32 cm. Patentovaný povrch THERMOLON™ s příjemným designem Kyoto pánev předurčuje na všechny typy varných desek a také se hodí do trouby. Cenová relace se pohybuje od 1100 až do 1925 korun podle průměru a velikosti pánve.

Greenpan pánev řady StockholmGreenpan pánev řady Stockholm

Greenpan pánev řady Stockholm

Pánev pojmenovaná podle severského města je trochu hlubší a vyšší, a také zde je na výběr ze tří různých průměrů – 24 cm za 1365 korun, 28 cm za 1660 korun a 32 cm za 2240 korun. Její rukojeť je z anodizovaného hliníku.

Greenpan wok pánev StockholmGreenpan wok pánev Stockholm

Greenpan wok pánev Stockholm

Wok nádoba je původním nápadem z Číny, kde byla univerzální varnou nádobou pro vaření ve vodě, dušení, a smažení s mícháním. Jako forma wok pánve se tvarem i využitím přenesla i do Evropy a pak i k nám. Wok je nejvíce charakteristická svým tvarem, jímž je zaoblené dno. Wok pánev Greenpan Stockholm je vyrobena z nerezi a rukojeť má z anodizovaného hliníku. Celá pánev je o průměru 30 cm za 1965 korun.

multifunkční Valira pánev Candela ze Španělskamultifunkční Valira pánev Candela ze Španělska

Revoluční vaření s pánví Candela

Ekologická a úsporná multifunkční Valira pánev Candela ze Španělska, je doslova revolucí ve vaření. Spojuje varnou plotýnku, wok pánev a parní hrnec. Hodí se na variabilní vaření i několika jídel najednou. Lze na ní dusit pod poklicí, ohřívat na roštu, rožnit a péct na kvalitním povrchu Matrix bez oleje. Je vhodná na všechny typy varných desek i do trouby. Má vysokou vodivost a nahřívá se velmi efektivně s maximální rychlostí.

pánev Candela je vellmi lehkápánev Candela je vellmi lehká

Pánev Candela je lehká, má odnímatelnou mřížku na grilovaní a rožnění, snímatelné jsou i silikonové úchyty, a k vybavení patří špachtle a podběrka pro snadnou manipulaci se zpracovávanými surovinami. Candela je vyrobena z hliníku s trojitou povrchovou vrstvou Matrix pro rovnoměrné prohřátí.

Pánev je překvapivě plochou mírně nakloněnaPánev je překvapivě plochou mírně nakloněna

Pánev je překvapivě plochou mírně nakloněna, což umožňuje stékání šťávy do přední částí, kde je nižší teplota, tam se zachytí a nedochází tak k jejímu přepalování. Její vnější rozměry 40 × 36 cm ji umožňují snadnou skladnost i manipulaci. S pánví Candela máte zaručeno zdravé stravování, rychlou a efektivní přípravu za využití minimální energie i prostoru. K mání je za cenu 3 480 korun.

Zdroj foto: Green-pan.com; Cookingtreasu­res.com

Sponzorované odkazy:

HOMEMAG je magazín o trendy bydlení, moderním nábytku a designu.

RSS