13/8
Kuchyně ve futuristickém stylu? Proč ne!

Kuchyně ve futuristickém stylu? Proč ne!

13. srpna 2015 v 15.15 , Architekti , Design , Kuchyně

Sponzorované odkazy:

Hodláte rekonstruovat kuchyni, nebo pořizujete zcela novou do svého nového bydlení? Chcete něco extra a originálního? A co tak zkusit kuchyni ve futuristickém stylu? Inspirujte se návrhy a koncepty designérů!

Futuristicky doma

Futurismus v bydlení je jednoduchý, elegantní a provokující design. Svými prvky vychází z avantgardního uměleckého stylu zvaného futurismus, jehož podstatou je potírání zažitého a provokování, či revolta. Futurismus je původem italský umělecký směr, když prvně jej definoval Ital Filipo Tommaso Marinetti. Tento směr si nyní prorazil cestu i do našeho bydlení a kuchyní.

Plody života

V titulním obrázku je futuristická kuchyně pojmenovaná „Plody života“. Jednoduchá, efektivní a zároveň elegantní kuchyně, inspirovaná stromem – jabloní s plody, jež visí z jejích větví. A opravdu provedení evokuje strom s dvěma velkými plody, obsahujícími komfortní zázemí ke skladování surovin a přípravě pokrmů. A na jednom plodu malou lednici a mikrovlnnou troubu, a na druhém skříň a elektrický sporák. Uprostřed toho všeho se skví dřez a pracovní plocha. Plody života je krásná, neotřelá a moderní kuchyně.

koncepce kuchyně designéra Marcella Zuffo z floridské Ft. Lauderdalekoncepce kuchyně designéra Marcella Zuffo z floridské Ft. Lauderdale

Koncept z Ft. Lauderdale

V koncepci této kuchyně převládají inovativní pohyblivé části, které se flexibilně přizpůsobují potřebám bydlících. Potřebám, které se v čase mění. Futuristický koncept Marcella Zuffo je kuchyní jednoduchou k ustavení i manipulaci. Barevné pojetí je svěží, přičemž oranžovo-bílá kombinace dodává kuchyni na živosti a lehkosti.

návrh kuchyně od Kim Letven a Nada Bibi z WE Design v Brooklynunávrh kuchyně od Kim Letven a Nada Bibi z WE Design v Brooklynu

Kuchyně od WE Design

V jejich pojetí se futuristicky laděná kuchyně se hladce integruje a propojuje s vnitřním a vnějším prostorem daného bydlení. Jsou zde praktické a jednoduše řešené otvory z kuchyně směrem k obytné zóně interiéru. A k domácí terase v exteriéru vedou posuvné skleněné dveře na pravé straně. Globálně je kuchyně inteligentně a flexibilně řešena, přičemž veškeré prostory jsou na sebe příjemně navázány.

koncepce designéra Gisue Harírí z Harírího & Haririho v New Yorkukoncepce designéra Gisue Harírí z Harírího & Haririho v New Yorku

Jak vidí kuchyně á la futurismus Harírí & Hariri?

Guisue Haríri výborně vyřešil ve svém konceptu futuristické kuchyně efektivní využití prostoru kuchyně jako místa pro současnou moderní a dynamickou rodinu. Vše je navrženo v moderním a velmi pěkném estetickém pojetí. Kuchyni dominuje funkční panel, který je rovněž krásným estetickým prvkem dělícím přípravnou zónu od jídelní a obývací.

Futurismus na vzestupu

Tvůrci futuristických kuchyní příjemně překvapili inovativními koncepty. V dnešní době je poptávka po chytrém a elegantním designu veliká, a týká se jak bytů, tak domů. Na vzestupu tedy jsou kuchyně veskrze moderní, hi-tech, kompaktní a také inteligentní.

Zdroj foto: www.yankodesign.org

Sponzorované odkazy:

HOMEMAG je magazín o trendy bydlení, moderním nábytku a designu.

RSS