20/8
Stylově i na balkoně

Stylově i na balkoně

20. srpna 2015 v 00.00 , Byty , Design , Domy , Křesla a sedací soupravy , Nábytek , Stoly a stolky , Zahradní nábytek , Židle

Sponzorované odkazy:

Balkon a terasa je nedílnou součástí bytu či domu. Je to místo, jež může být vaším azylem a relaxační zónou. Příjemným a útulným zákoutím s kouskem přírody, a doplněný vhodným balkonovým nábytkem.

Nábytek spolu s rostlinami v květináčích a truhlících pomohou z balkonu a terasy vytvořit ideální prostředí k posezení na počátku dne u snídaně, u kávy po práci či večer při sklence vína. A tak nešetřete na vybavení balkonů, ani terasy. A nezůstávejte jen u klasických plastových doplňků a nábytku! Existuje přece tolik zajímavých kousků z nejrůznějších materiálů, které jej oživí a učiní neotřelým!

Hliník – na scénu!

Balkonový nábytek z hlinku je trendem doby. Každý kus i celé sestavy jsou designově velmi příjemné, pyšní se nízkou hmotností a jsou praktické. Patří k oblíbencům mezi balkonovým nábytkem. Jejich malá hmotnost, kdy jej dokáží přesouvat i nepříliš zdatné postavy, spolu s jednoduchou a nenáročnou údržbou, z nich dělají ideálního společníka na balony.

MatrinLyssmir/Flickr.comMatrinLyssmir/Flickr.com

Dřevěná tradice v novém kabátě

Dřevěný nábytek patří mezi tradiční materiály balkonů a teras, které byly vždy oblíbené. Jejich odolnost a stabilita byla vždy předností, k níž se v posledních letech přidala si skladnost díky možnostem často originálního sklápění a rozložení, či složení jednotlivých kousků. Ale není dřevo jako dřevo! V kurzu je skládací balkonový nábytek z akátového, teakového a eukalyptového dřeva, který díky jejich odolnosti a cool vzhledu je vyhledávaným artiklem.

CarmenCabbalero/Flickr.comCarmenCabbalero/Flickr.com

Kov a dřevo – neotřelá kombinace

Varianta oceli a dřeva v šedých a ocelově černých odstínech, je puncem jakéhosi nádechu luxusu pro všechny fajnšmekry, kteří milují jednoduchý a přitom elegantní design. Je to stále více rozšířená a jaksi nadčasová možnost vybavení terasy či balkonu v praktickém noblesním stylu.

Kov a zase kov, a s textilem

Varianta oceli s textilem, či nerezu s textilem, je na tom podobně. Patří k novinkám na trhu, které potěší oko i praktickou stránkou – jednoduchou údržbou a stabilitou. Je to nábytek na balkon a terasu patřící do těžší váhové kategorie, ale o to stabilnější.

MeiBurgin/Flickr.comMeiBurgin/Flickr.com

Ratan, proutí a spol.

Chce se říci – starý dobrý proutěný a ratanový. Ano, patří ke klasikám, které mají své plusy i mínusy. Plusem je lehká přenositelnost a pěkný líbivý vzhled, mínusem pak věší křehkost a malá odolnost proti povětrnostním podmínkám. Musí se při nepřízni počasí raději z balkonu i terasy schovávat.

Wina/Flickr.comWina/Flickr.com

Polstry kam se podíváš…

Ať se již jedná o nábytek z jakémkoli materiálu, nebyl by dokonalý, kdyby u něj chyběly polstry. Polstry snímatelné, přenositelné, samostatné, ve formě sedáků, polštářů, i polstrování lehátek.

TomTomison/Flickr.comTomTomison/Flickr.com

Záleží na nárocích

Terasu a balkon si vždy zařizujeme dle toho, jaké máme na vybavení nároky, jak velký prostor je k mání, a rovněž možnosti pro umístění nábytku. Zkrátka a dobře vybíráme tak, aby nám náš nábytek – ať již bude ze dřeva, kovu, hliníku, ratanu, plastu, či kombinací těchto materiálů, aby vydržel co nejvíce, skýtal pohodlí a potěšení z jeho využití.

Úvodní foto: Michael Stynley/Flickr.com

Sponzorované odkazy:

HOMEMAG je magazín o trendy bydlení, moderním nábytku a designu.

RSS