3/6
Hodiny do vašich bytů

Hodiny do vašich bytů

3. června 2015 v 00.00 , Hodiny

Sponzorované odkazy:

Každý si přeje mít útulné, příjemné a vkusně zařízení bydlení. Ať už se jedná o dům nebo byt, neměly by v něm chybět hodiny. Hlavní roli vybavení místností hraje samozřejmě nábytek, barevné řešení interiéru, vhodné uspořádání, bytové textilie, doplňky apod. Jedním z doplňků, který by neměl být opomenut, jsou hodiny.

Hodiny

V dnešní době nehrají hodiny roli pouze praktickou, ale zejména co se týče designu a dekoru interiéru. Neslouží výhradně k měření času, ale jsou často přehlídkou moderního a originálního designu.
Nástěnné hodiny se dnes vyrábějí v různých tvarech, provedeních a výrobci se doslova předhánějí v širokých nabídkách mnoha tvarů, velikostí a materiálového provedení. Vybrat si můžete hodiny z plastu, dřeva, skla nebo dokonce z recyklovaného materiálu. Je tak snadné si zvolit typ hodin, který se svým provedením a vhledem bude hodit do interiéru.

Nástěnné hodiny

Velká část nástěnných hodin je tvořena hodinami klasickými, které mají kruhový tvar s typickým ciferníkem, tvořeným ručičkami a arabskými číslicemi po obvodu. Tento typ hodin má stále svoje místo mezi interiérovými doplňky a často je lze vidět nejen ve školách, na stěnách chodeb, kanceláří apod.

autor: George Nelsonautor: George Nelson

Moderní hodiny

Stále častěji lidé, pro dotvoření moderní podoby interiéru domu nebo bytu, vyhledávají stylové a trendy, designové nástěnné hodiny. Ty se často díky svému neotřelému a originálnímu provedení stávají středem pozornosti. Atypické hodiny se mohou stát dominantou klidného až nudného interiéru. Originální kousky, hravé až extravagantní typy můžete mít ve svém bytě i vy.

autor: FredericusMagnusautor: FredericusMagnus

Velikost hodin

V neposlední řadě si vybírejte takové hodiny, aby byly opravdu vidět. Velikost hraje při jejich výběru nemalou roli. Na českém i zahraničním trhu je dnes nepřeberné množství různých tvarů a velikostí, stačí si jen vybrat. Hodiny by měly být vidět a to zejména z praktického hlediska. Přece nechcete při každém zjišťování času odbíhat do místnosti, kde jsou hodiny umístěny. Viditelné a praktické místo, které, je nejvíce obývané je na prvním místě.

Funkčnost a praktičnost

Poslední dobou jsou oblíbené i hodiny, které jsou tvořeny středovou částí s ručičkami a číslicemi, ovšem jsou postaveny samostatně a lze je rozmístit okolo středu v libovolném rozložení. Tímto způsobem lze dosáhnout neomezených tvarů, velikostí a designů hodin. Jsou praktické? Možná vám umožní vyniknout vaší kreativitě, ale co si budeme povídat, není nad klasiku.

Sponzorované odkazy:

HOMEMAG je magazín o trendy bydlení, moderním nábytku a designu.

RSS