31/5
Co by nemělo chybět v obývacím pokoji

Co by nemělo chybět v obývacím pokoji

31. května 2015 v 10.00 , Nábytek , Obývací pokoje

Sponzorované odkazy:

Obývací pokoj je multifunkční zónou domácnosti, kde lidé nejčastěji tráví většinu svého volného času. Odpočívají, relaxují, setkávají se s přáteli a někdy i pracují nebo dokonce v této místnosti spí. Zařídit si tento prostor není nic jednoduchého. Existuje ovšem několik věcí, které by v této místnosti zaručeně neměly chybět.

Dekorace

Nechme stranou pohodlnou pohovku, gauč či křeslo, praktické stolky, nábytek apod. Na tato téma byla napsána celá řada článků. Věnujme se zdem a dekorací. Holé zdi na nikoho nepůsobí útulně a příjemně. Chcete-li se vyhnout nudnému stereotypnímu vzhledu, vsaďte na barvy. V případě, že zvolíte tmavší barvy stěn, oživit je můžete světlejšími doplňky – obrazy nebo zrcadli. V případě zrcadel si dejte dobrý pozor na to, aby byla umístěna tak, aby se v nich neodrážela např. kuchyňská linka. Snažte se, aby se v nich odrážela estetická stránka místnosti, mám tím na mysli např. obraz zavěšený na protější straně.

autor: Home2homeautor: Home2home

Polštářky

Součástí obývacího pokoje jsou deky, dečky, závěsy, záclony a jiné textilie. Nezapomeňte na polštářky. Sedací soupravy a křesla bez nich vypadají trochu nedodělaně, stroze a nudně. V poslední době je moderní dát dohromady větší množství různých barev a velikostí a dokonce i spojit více druhů materiálu.

Rozsviťte si

Osvětlení místnosti hraje důležitou roli. Žádný obývací pokoj není dokonalý a kompletní bez správně vybraného osvětlení. Máte celou řadu možností, jak tuto místnost osvětlit a udělat jí naprosto dokonalou. Základem bývá centrální světlo, většinou je umístěno přímo uprostřed obývacího pokoje nebo nad konferenčním stolkem. Celou místnost můžete doplnit o velké stojací lampy nebo bodovými světli. Perfektně vypadají nasvícené obrazy nebo knihovny. Doporučuji vám pořídit lampu, u které můžete regulovat intenzitu světla dle vaší potřeby. Dívat se večer na romantický film, při lehce ztlumeném světle je slast pro vaše oči a mysl.

autor: Sofitel Macau At Ponte 16autor: Sofitel Macau At Ponte 16

Na podlahu

Co říkáte na kusové koberce, líbí se vám? Mě ano, je s nimi nejen snadná manipulace, která vám je umožní snadno a často přesunout. Když vás přestane nějaký design nebo vzor bavit, stačí ho vyměnit, přesunout, otočit a nový look místnosti je do pár minut hotov. Navíc těchto koberečků můžete v jedné místnosti využít hned několik. Doporučují se umisťovat do místa, kde máte konferenční stolek a gauč nebo pohovku.

Váš pokoj nezapomeňte oživit květinami. Záleží jen na vás, kterým dáte přednost, jestli živým nebo umělým. Květiny samy o sobě nejen krásně vypadají, ale některé i příjemně voní.

Sponzorované odkazy:

HOMEMAG je magazín o trendy bydlení, moderním nábytku a designu.

RSS