7/7
Na květen i červen si domů pořiďte květinové dekorace!

Na květen i červen si domů pořiďte květinové dekorace!

7. července 2015 v 00.00 , Bytové doplňky , Bytový textil , Byty , Design , Domy , Kuchyně , Nábytek , Nádobí , Obývací pokoje , Předsíň , Sklo

Sponzorované odkazy:

Je konec května, příroda se probudila a všechno v přírodě rozkvétá. Proč nenechat rozkvést i váš dům a byt pěknými, milými květinovými dekoracemi? Že je to přežitek a nemoderní? Omyl, květinové dekorace jsou opět v kurzu!

Dekorace je, když…

Když se řekne dekorace, každý si asi představí cosi trochu jiného. Ale co je tím tedy vlastně míněno? Všeobecně jsou to doplňky a ozdoby bytového interiéru, vzory na nádobí, keramice, a na textiliích, může to být vkusný polštářek, závěs, dečka, kobereček, předložka, hrneček či váza, obrázek, dlaždice, kachle, nebo inovace všeho zde zmíněného – staršího a jednobarevného.

Sbrestar/Flickr.comSbrestar/Flickr.com

Květinové dekorace

Ty byly jednu dobu IN a pak lidmi a civilizací na chvíli odvrženy jako nemoderní. A opět a znovu se – stejně jako oblečení a móda – se navracejí v novém kabátě a v lepších a dokonalejších technologiích, materiálech, nezvyklých i modernějších vzorech a provedeních. Obdobně jako u oblečení zde platí pravidlo, že méně znamená někdy více – tedy dekorací musí být přiměřeně a měly by určitě spolu ladit jak barevně tak svými vzory.

Co je momentálně v kurzu?

V kurzu jsou výrazné a větší květinové dekorace, vyvedené barevně v bílé s černou, hnědé s čokoládovou. Populární zůstávají také retro vzory jako například květy lilie v nejrůznějších kombinacích a art deco. Zajímavě a velice efektně vyznívají v interiéru tak trochu počítačová pojetí květin, podobná těm z dětského sklíčkového dalekohledu – tzv.krasohledu či kaleidoskopu. Také Ethno květinové vzory jsou dovoleny.

Antee/Flickr.comAntee/Flickr.com

Samolepicí folie

Jsou trendem současnosti. Změní váš bydlení a prostor k nepoznání, hodí se k renovaci čehokoli – kuchyňských linek, dlaždic, obkladů, dveří i nábytku. Mají snadnou údržbu a lehce se s nimi manipuluje. V nabídce jsou květinové i jiné vzory, také folie transparentní k dekoraci skleněných částí a ploch. Můžete je zakoupit v rolích, nebo v sadách o různém počtu kusů.

Robinzonadae/Flickr.comRobinzonadae/Flickr.com

Méně je více

Vždy je dobré si uvědomovat, jak velký prostor chceme ozdobit. Veliké a otevřené prostory efektně vyzní s velkoformátovým dekorem a vzory v protikladném barevném kontrastu. Naopak do menšího interiéru jsou vhodné spíše drobnější vzory v jemnější barvě. Ovšem troufnout si na spojení květinového dekoru s nejrůznějšími křivkami a čárami je vítáno.

Úvodní obrázek: Lena/Flickr.com

Sponzorované odkazy:

HOMEMAG je magazín o trendy bydlení, moderním nábytku a designu.

RSS