1/7
Kuchyň z bambusu není pohádka!

Kuchyň z bambusu není pohádka!

1. července 2015 v 00.00 , Bytové doplňky , Byty , Design , Domy , Křesla a sedací soupravy , Kuchyně , Nábytek , Stoly a stolky , Zahradní nábytek

Sponzorované odkazy:

Dnešní trendy směřují k ochraně životního prostředí a k eko životnímu stylu. Proto se stále častěji dává i v bytovém designu přednost přírodním materiálům. Ty se hodí i do kuchyně. Pořiďte si třeba bambusové skříňky!

Výhody bambusu

Bambus má svůj původ v tropech jihovýchodní Asie. Tam tvoří na březích řek a v mokřadech hustý porost. Bambusové skříňky jsou moderní a ekologickou volbou pro každou kuchyni. Rovněž jsou považovány v současnosti za velmi IN a stylové. Jejich kouzlo tkví v šetrnosti k životnímu prostředí, jelikož tato travina roste a obnovuje se velmi rychle (oproti stromům, které rostou velice dlouho) jen asi 5 let. Navíc zdroje bambusu jsou celkem lehce dostupné a za předpokladu, že se sklizeň provádí správně, de facto nekonečné.

Bambus = lehký, stabilní, trvanlivý materiál

Bambus se pyšní nízkou hmotností, a proto se s bambusovými výrobky jednoduše a dobře manipuluje. Všechny produkty z něj jsou trvanlivé a stabilní, což je právě u kuchyňských skříněk hodně podstatné. Bambus se jednoduše a dobře udržuje a vypadá opravdu stylově. Je to velice všestranný materiál, vyniká svojí odolností i tvrdostí. Díky těmto kladům je vhodný k širokému využití ve všech klimatických podmínkách – a to jak v exteriéru, tak i v interiéru.

Bambus vládně světem!

Bambus se skutečně používá stále více na výrobu mnohých věcí naší potřeby i na krásné designové doplňky. Na trhu najdete bambusové skříňky, celé skříně a jejich výplně, police a poličky, regály a stojánky, rolety a žaluzie, rohože a předložky, podlahoviny. Mimo těchto užitných věcí můžete svůj domov ozdobit také bambusovými dekorativními předměty. Vzhled bambusových skříněk jde ruku v ruce se současnými styly, designem, a svým přírodním vzhledem a zemitými odstíny nejrůznější hnědé, šedé a zelenkavé, působí velmi elegantně. Ale nemusí zůstat jen u těchto barevných nuancí, bambus se dá velice dobře upravovat, impregnovat a vytvářet s ním i netradiční odstíny a barevná ladění.

Surego/Flickr.comSurego/Flickr.com

Jak vybírat?

Samotná barva a granulace každého bambusu je specifická a dá se upravit při finálním zpracování, může proto být od výrobce k výrobci odlišná. Doporučujeme při výběru poohlédnout se po více dodavatelích nebo výrobcích a vybrat si skutečně barvu, jež je ideální pro vaši kuchyni. Díky procesu nauhličování je bambus odolný proti oškrabání a rýhám, které nejsou ani tolik jako na dřevě viditelné.

Pozor na pojidla a laky

Pokud chcete, aby vaše skříňky byly bez toxických látek, je dobré zjistit si, zda výrobce nevyužívá toxické materiály – lepidla, laky, impregnace. Dále doporučujeme zjistit původ bambusu, jelikož ne každý je správně a vhodně pěstován, sklízen a zpracováván. Proto je bambus z některých oblastí méně trvanlivý než z jiných destinací.

Kontrola je na místě

Chcete li si být jistí, že je bambus opravdu dobrý, vybírejte si solidní firmu, u níž máte jistou zpětné kontroly a toho, že dostáváte produkt, který je kvalitní a opravdu se těží i zpracovává správně.

Úvodní obrázek: Bamboo/Flickr.com

Sponzorované odkazy:

HOMEMAG je magazín o trendy bydlení, moderním nábytku a designu.

RSS