14/6
Nejen zahrada potřebuje soustavnou péči

Nejen zahrada potřebuje soustavnou péči

14. června 2015 v 00.00 , Design , Zahrada

Sponzorované odkazy:

Aby byla zahrada pěkná, prospívala, a všem rostlinkám a zeleni se v ní dařilo, potřebuje soustavnou péči po celý rok. A k zahradě patří i zahradní náčiní. I o něj je nutno pečovat aby nám dobře sloužilo.

Tráva, větve, a spol.

Mimo ošetření záhonů, a posekání trávy je nutno udělat na zahradě i další věci. Právě posečená tráva spolu s odpadem z prostřihaných živých plotů je odpad, který je nutno zpracovat. K tomu se nahromadí také spousta větví, které jsou častým problémem zahrad. Téměř každá zahrada má totiž alespoň několik stromů, okrasných keřů, živý plot a jiné porosty. Ty všechny je nutno prořezat, tvarovat a proklestit. Větve z nich je ideální rozdrtit v drtiči. Je to jednoduché a efektní, drť lze dále využít (např. v zahradě jako mulč, či doma v krbu).

JRP1/Flickr.comJRP1/Flickr.com

Když síly nestačí

Pokud vám na tuto činnost nestačí síly, anebo si na ni sami netroufnete, můžete využít pomoci živnostníků, nebo firem, kteří se na pomoc na zahradách zaměřují. Na internetu je takových firem mnoho a dokáží vyjít zákazníkům vstříc jak v termínu tak i v hodině, kdy mu jejich služby vyhovují, přizpůsobí se jim. Ceny jsou smluvní a bývá definována předběžná kalkulace ceny služby, ale konečná kalkulace za údržbu zahrady a zahradních náčiní se dělá až na místě, tedy v zahradě zákazníka, kde se zmapuje přesně rozsah práce.

AndyRogers/Flickr.comAndyRogers/Flickr.com

I s odpadem a větvemi

I s těmi vám mohou pomoci zmíněné firmy. Mají k dispozici i vlastní drtiče na větve a na přání zákazníka drť rovněž odvezou a následně zlikvidují.

JRP/Flickr.comJRP/Flickr.com

A co vše je nutno na zahradě zvládnout?

  • zrytí všech záhonů a jejich mulčování
  • rozhrabání míst kolem stromů, keřů a jejich mulčování
  • zpracování a využití močůvky a zkvašeného trusu
  • údržba hadic – jejich očista a uložení
  • očista a umístění truhlíků, ozdobných nádob, květináčů
  • úprava a oprava chodníčků a cestiček v zahradě
  • oprava nebo výroba krmítek pro ptactvo
  • vyčištění a správné uložení zahradního nářadí a zahradní techniky
RooReynolds/Flickr.comRooReynolds/Flickr.com

A pokud se rozhodnete pro firmu či OSVČ k údržbě své zahrady, je dobré vědě, že to, co byste jinak dělali sami, máte od nich bez práce. A díky těmto službám můžete mít svoji zahrádku vždy pěkně v pořádku.

Úvodní obrázek: TomLee/Flickr.com

Sponzorované odkazy:

HOMEMAG je magazín o trendy bydlení, moderním nábytku a designu.

RSS