2/6
Barvy a vzory pro interiéry 2015

Barvy a vzory pro interiéry 2015

2. června 2015 v 00.00 , Bytové doplňky , Bytový textil

Sponzorované odkazy:

Pořídili jste si nebo se přestěhovali do nového bytu? Máte pocit, že je potřeba si ho předělat k obrazu svému? Trochu upravit, rozzářit a zútulnit. Pokud chcete bydlet v bytě, který odpovídá novým trendům, tento článek vám může pomoci.

Pastelové barvy

Tento rok budou trendy radostné a živé. Použít můžete třeba barvy pastelové. Nejlépe odstíny žluté, modré nebo růžové. Velmi hezky tyto barvy vypadají v kombinaci s šedou. Letos jsou také velmi módní geometrické vzory. Pokud použijete v interiéru pastelové barvy, zkuste třeba vzor rybí kosti, který se vrací. Zvolte třeba tapetu, která bude kombinovat pastelové barvy se vzorem rybí kosti. Hodí se do každá místnosti, ale nepřehánějte to s ní. Stačí ji dát jen na jednu stěnu nebo třeba za kuchyňský stůl v jídelně.

zdroj: Louise/flickr.comzdroj: Louise/flickr.com

Vázičku v pastelových tónech seženete třeba zde za 59 Kč.

V pastelových tónech můžete volit třeba jen doplňky. Vázy, dózy, lampičku, svíčky, polštářky, rámečky na fotky a další.

Geometrie i květiny

Důležité nejsou jen barvy, ale i vzory. Letos se zaměřte na geometrické potisky a květinové vzory. Jsou hezké na tapetách, povlečení, závěsech atd. Geometrické vzory a květiny můžete klidně kombinovat mezi sebou. Třeba jeden polštářek na pohovce můžete mít květinový a druhý s geometrický­mi vzory.

Barva roku

Barvou roku, kterou vyhlašuje společnost Pantone Color, se stala marsala – zemitá barva červeného stejnojmenného vína. Ovlivňovat tento rok bude nejen oblast designu, ale také módní průmysl.

zdroj: linda/flickr.comzdroj: linda/flickr.com

Polštářek s geometrickými vzory koupíte třeba zde za 549 Kč.

Tato barva hezky vynikne v kombinaci s květinovými, ale i geometrickými vzory. Také si dobře rozumí s šedou, jantarovou, zlatou, žlutou, tyrkysovou nebo šedozelenou. Tato barva není pro každého. Alespoň ne ve velkých plochách. Ale dejte jí šanci a zkuste s ní vybavit alespoň nějakou malou místnost. Představte si třeba světlou koupelnu s doplňky v barvě marsala. Předložku před vanu, ručníky, kelímek na kartáčky atd. Světlý, studený a nezajímavý prostor tato barva velmi pozvedne a zahřeje.

Úvodní obrázek: whatsheart/flic­kr.com

Sponzorované odkazy:

HOMEMAG je magazín o trendy bydlení, moderním nábytku a designu.

RSS