25/5
Co by vám nemělo chybět v kuchyni?

Co by vám nemělo chybět v kuchyni?

25. května 2015 v 00.00 , Kuchyně , Nábytek

Sponzorované odkazy:

Vymýšlíte, jak by měla vypadat vaše budoucí nová kuchyně? Nesmíte na nic zapomenout, protože po koupi bude už pozdě. Měli byste proto vědět, co všechno se vám do kuchyně musí vejít. Od potravin, přes nádobí až po koření.

1. Prostor pro potraviny

Komory jsou v dnešní době spíše výjimka. V nových nebo rekonstruovaných bytech je příliš nenajdete. U rekonstrukcí většinou zanikly kvůli zvětšení kuchyně samotné. Jak je ale nahradit? Nejlepším způsobem jsou potravinou skříně, kterou jsou většinou vybaveny drátěným programem. Jedná se drátěné koše, které mohou vyjíždět buď každý zvlášť nebo všechny najednou. Místo tam najdete pro mouku, cukr, sušenky, sklenice se sterilovanými potravinami atd. Nosnost koše bývá více než 10 kilo, takže nemusíte mít strach.

potravinová skříň s drátěným programem; zdroj: stolarstvi-brno.czpotravinová skříň s drátěným programem; zdroj: stolarstvi-brno.cz

2. Prostor pro hrnce

Kam uložit hrnce, příbory a další náčiní? Nejlepší jsou pro to zásuvky, které se celé vysouvací pro lepší přehled. Vybrat si můžete z různých šířek i výšek. Pro hrnce pořadače nepotřebujete. Ovšem pro zásuvky s příbory, sběračkami, škrabkami a dalšími kuchyňskými pomocníky jsou pořadače více než žádoucí.

3. Kam s kořením a sojovkou?

Jaké je nejlepší místo pro umístění drobných předmětů jako jsou kořenky, kečup, pytlíky s kořením a další? Koření potřebujete při každém vaření, proto je potřeba mít ho stále po ruce. Velmi vhodná jsou tzv. carga. Jedná se o velice úzkou skříňku, která se dá celá vysunout. Opět obsahuje drátěný systém, který zaručuje stabilní prostor pro kořenky a dochucovadla.

4. Jakou pořídit baterii?

Velmi praktická je baterie s výsuvnou sprchovou hlavicí. Nemusíte hrnec cpát do dřezu. Jen ho položíte vedle a hlavici si vytáhnete do hrnce a ten napustíte. Nehrozí vám, že odřete dřez ani že bude voda všude po kuchyni.

kam s kořenkami? Zkuste tzv. cargo; zdroj: stolarstvi-brno.czkam s kořenkami? Zkuste tzv. cargo; zdroj: stolarstvi-brno.cz

5. Rozsviťte si!

Při vaření potřebujete světlo. V kuchyni pracujete s ostrými předměty, a proto je viditelnost velmi důležitá. Ale i při omývání zeleniny musíte vidět, zda jste ji dobře omyli. Nebudete přece jíst hlínu. Pořiďte si třeba klasickou zářivku nebo lištu s LED diodovými lampami.

Úvodní obrázek: stolarstvi-brno.cz

Sponzorované odkazy:

HOMEMAG je magazín o trendy bydlení, moderním nábytku a designu.

RSS