28/5
Ložnice podle Feng šuej

Ložnice podle Feng šuej

28. května 2015 v 00.00 , Bytový textil , Ložnice

Sponzorované odkazy:

Máte pocit, že ložnice je dobrá jen na spaní? Ale není právě spánek jednou z nejdůležitějších aktivit k tomu, abyste se cítili fajn? Kvalitní spánek udržuje dobré zdraví a životní pohodu, proto je nezbytné ji správně vybavit. Jaká je ideální ložnice podle východního učení feng šuej?

Postel je klíčová

Ložnice bez postele zkrátka není ložnice. Jde o nejdůležitější kus nábytku, který musí být podle feng šuej v místnosti správně umístěn. Zásad pro umístění je hned několik. Nejdůležitější z nich je, že pokud si ulehnete ke spánku, vaše nohy musí směřovat ke dveřím. Postel by také neměla být přímo pod oknem. Jedno z pravidel hovoří i o prostoru pod postelí, který by měl být otevřený. Jako materiál je doporučováno dřevo, které má pozitivní energii. Naopak ne zcela vhodné jsou třeba kovové postele, které mohou působit na člověka jako klec.

výrazné barvy používejte s rozvahou, třeba na povlečení; zdroj: danielashop.czvýrazné barvy používejte s rozvahou, třeba na povlečení; zdroj: danielashop.cz

Dveře zavřete

Během spánku by měly být dveře do ložnice zavřené. Nehrozí vám průvan ani to, že vás bude rušit světlo z chodby. Někteří lidé při otevřených dveřích špatně spí, protože mají z otevřených dveří divný pocit.

Televize a fotografie

Ať se vám to líbí nebo ne, televize do ložnice nepatří. A to nejen podle pravidel feng šuej. Stejně tak byste se v ložnici neměli příliš rozptylovat ani rodinnými fotkami nebo obrázky z cest. Pokud chcete mít v ložnici nějaké fotky, měli byste na nich být jen vy – obyvatelé ložnice.

na stěny volte barvu podobnou barvě lidské kůže; zdroj: profimalby.czna stěny volte barvu podobnou barvě lidské kůže; zdroj: profimalby.cz

Barvy podle východní filozofie

Volte raději světlejší odstíny teplých barev. Nejlépe pokud vyberete barvy, které se podobají lidské kůži. Tedy od světle béžové, přes růžovou až po hnědou. Jestliže chcete ložnici využívat k odpočinku a regeneraci sil, vymalujte ji klidně zelenou nebo modrou barvou. Pro podporu romantiky zvolte odstíny růžové, žluté nebo i oranžové a pro podporu vášně červenou nebo fialovou. V těchto barvách je lepší volit jen doplňky, abyste si jejich přemírou nezničili kvalitní odpočinek.

Úvodní obrázek: nabytek-abc.cz

Sponzorované odkazy:

HOMEMAG je magazín o trendy bydlení, moderním nábytku a designu.

RSS