20/12
Prostřete si vánoční stůl

Prostřete si vánoční stůl

20. prosince 2014 v 00.00 , Bytové doplňky , Design , Nádobí , Příbory , Sklo

Sponzorované odkazy:

Štědrý den to má doslova „za pár“ a není do věci podumat nad tím, jak bude o tom letošním vypadat váš vánoční stůl.

Již jste zauvažovali nad tím, jak si letos prostřete stůl pro štědrovečerní večeři? Máte své „zajeté“ způsoby jak na to, aneb neodoláte a zkusíte něco inovovat?

Svátečně neznamená přeplácaně

Je jisté, že budete potřebovat celou sadu nádobí – talířů, skleniček, příborů. Také je samozřejmé, že k tomu patří ubrousky, svíčky, svícny a další výzdoba. Ovšem pozor, prostřít svátečně, neznamená prostřít přeplácaně a kýčovitě. I tady platí, že v jednoduchosti je síla a krása.

DavidHogering/Flickr.comDavidHogering/Flickr.com

Ladit a sladit

Štědrovečerní svátečně prostřený stůl by měl zcela jistě začínat krásným vyžehleným ubrusem. I když ani to již není úplným pravidlem a někdy se zaměňuje za prostírání. Měl by ladit s okolním interiérem a celkovou vánoční výzdobou domu. A také to závisí na skutečnosti, jaké máte k dispozici nádobí. Ne vše se ke všemu hodí.

3Spiraltri3e3Spiraltri3e

Country styl

Keramické, kameninové talíře se dobře snáší s country stylem výzdoby (modrá, červená, hnědá, zelená). Z materiálů ji sedí režné a další přírodní materiály, k tomu proutěná a slaměná výzdoba, ideální jsou perníčky, ořechy, sušené švestky, jablka a snítky jehličnanů.

DaveCooper/Flickr.comDaveCooper/Flickr.com

Moderna

Hladké, bílé a sytě barevné moderní (a třeba čtvercové talíře) hezky souzní se stříbrnými, bílými, červenými, a hodně třpytivými ozdobami. Výborné je hladké sklo, křišťály, skleněné zvonky, hvězdičky, stříbrné baňky a koule, postříbřené větvičky a snítky.

JocelynSaurini/Flickr.comJocelynSaurini/Flickr.com

Starožitné aranžmá

Starožitný porcelán vyniká s lesklou červenozlatou výzdobou a třeba spojenou se zelenými akcenty, které se objevují jak na těžších textiliích, saténu a krajce, tak na nádobí a výzdobě stolu. Hezky se k tomu hodí kovové retro a starožitné svícny a matné příbory.

AnniePancake/Flickr.comAnniePancake/Flickr.com

Elegantní noblesa

Zde je základem všech ozdob a dekorací vždy jemná barva, ideálně bílá či smetanová, v níž jsou prvky a akcenty tmavých hnědých tónů – tmavě hnědá, čokoládová hnědá a rezavohnědá, anebo tmavě červená, tmavě vínová a tmavě oranžová. Punc tomu dodává je li něco z toho lesklé, v kombinaci s organzou, tylem, saténem.

JustinBeckley/Flickr.comJustinBeckley/Flickr.com

Ultramódní

Letos frčí ve výzdobě fialová barva ve všech odstínech – od světlounké lila, až po temně fialovočervenou. Ve spojené s hladkými, jednoduchými liniemi na svícnech, talířích sklenkách, buď jednobarevných, nebo s módním vzorem, ve spojení se stříbřitými, fialovými a černými akcenty v ozdobách. Z materiálů zde vyhovuje sklo, porcelán, módně pojatá kamenina, z textilií len, bavlna, s trochou tylu, saténu či organzy.

Úvodní obrázek: ScottBrenner/Flic­kr.com

Sponzorované odkazy:

HOMEMAG je magazín o trendy bydlení, moderním nábytku a designu.

RSS