20/12
Servírujeme vánoční cukroví

Servírujeme vánoční cukroví

20. prosince 2014 v 00.00 , Bytové doplňky , Bytový textil , Design , Nádobí , Příbory , Sklo

Sponzorované odkazy:

Určitě již máte napečeno, případně nakoupeno vánoční cukroví. Zcela jistě je již veřejně (v případě mlsalů okolo) i tajně uskladněno v nejrůznějších dózách a krabicích. Ale jak jej letos budete servírovat na stůl – přídavný, konferenční či jídelní? Respektive na čem? Máte už jasno?

DavidJ/Flickr.comDavidJ/Flickr.com

Souznění s interiérem

Veškeré tácy, tácky a servírovací talíře, by měly svým vzhledem ladit s výzdobou interiéru. Ty určené na jídelní stůl pak také s tímto prostřeným stolem. Kousky určené na konferenční stůl mají korespondovat s jeho pojetím a designem na něm. Na přídavném stole a stolku to již tak potřebné není, ale chcete li vše dotáhnout do úplné dokonalosti, můžete doladit i na něm.

MaeganTintari/Flickr.comMaeganTintari/Flickr.com

Jaké jsou k mání?

Nabídka trhu je obrovská a je z čeho vybírat. Najdeme na ní malé tácky a servírovací talíře o malém průměru. Pro početnější rodiny, anebo k větším příležitostem jsou k mání tácy a talíře střední a velké. Pak jsou tu servírovací talíře poschoďové (tzv. etažérky) – o dvou, třech i čtyřech patrech. V módě jsou také hranaté talíře, ovšem v tomto případě by měly být také pojato i nádobí na svátečním stole.

Vánoční edice

A již několik let není žádnou novinkou, že firmy zabývající se výrobou těchto domácích potřeb a nádobí, každoročně produkují celé vánoční edice. A je obojetné v jakém materiálu se bavíme. Tyto vánoční edice jsou v nabídce z porcelánu, kameniny, melaninu, skla i dalších materiálů.

OakleyOrigin/Flickr.comOakleyOrigin/Flickr.com

A co letos frčí?

Zůstává velká obliba poschoďových servírovacích talířů, jejich design se letos přizpůsobil severským stylům. A tak na těchto talířích o větším či menším průměru, najdete nejen klasiku ve formě jemných snítek, zvonků či hvězdiček, ale také soby, skřítky, vločky, sáně a sněhuláky.

I sklenky a svíčky

A opět sou to celé vánoční edice, jež je možno v tomto severském designu a stylu zakoupit. K servírovacím tácům jsou doladěny i nejrůznější mističky a misky, hrnky a hrnečky, skleničky a sklenky, prostírání a podložky, ubrusy a utěrky s chňapkami, anebo také svíčky (ve skle i samostatné zdobené).

ThatDamKat/Flickr.comThatDamKat/Flickr.com

Červená a bílá

Všemu letos dominuje kamenina, sklo, porcelán v kombinaci s červenou, bílou, občas i zelenou a zlatou. Na celé čáře však ve všech stylech (nejen v tom severském), letos vyhrává právě červená. Objevuje se nejen na tácech a táckách, servírovacích talířích a podnosech, ale rovněž na vánoční výzdobě interiéru, stromcích i výzdobě exteriéru a zahrad.

Fialová a hnědá je stále trendy

Druhou nejoblíbenější barevnou kombinací je fialová v kombinaci s bílou, stříbrnou, nebo smetanová se všemi odstíny hnědé.

Úvodní obrázek: Sharisberies/Flic­kr.com

Sponzorované odkazy:

HOMEMAG je magazín o trendy bydlení, moderním nábytku a designu.

RSS