6/12
Zrcadlová kouzla v bydlení

Zrcadlová kouzla v bydlení

6. prosince 2014 v 00.00 , Bytové doplňky , Byty , Design , Domy , Koupelny , Kuchyně , Ložnice , Obývací pokoje , Předsíň , Sklo

Sponzorované odkazy:

Mnohé drobné detaily v našem bydlení hrají velkou roli. Svůj domov si skládáme tak, abychom se v něm cítili dobře. Atmosféru dotváří doplňky a dekorace, barevné spektrum věcí, které si vytváříme sami. Patří k nim i zrcadla jejich správné umístění. Víte jak na to?

Máme ve svých domovech mnoho předmětů, některé považujeme za hodně důležité, jiné tolik ne. Mezi ty předměty, jež bychom měli dobře a správně umístit, patří zrcadla. Obecně platí nepsané pravidlo, že čím více zrcadel v bytě či domě máme, tím je to lepší. Ovšem dle Feng shui bychom si měli dát pozor, kam je umisťujeme i jaký mají tvar!

Chronakis/Flickr.comChronakis/Flickr.com

Oválná spíše než hranatá

Dle pravidel stylu Feng shui, je mnohem lépe, máme li zrcadla oválná, anebo se zaoblenými hranami. Ostré hrany na zrcadlech vytvářejí ostrou a spíše negativní energii. A máme li již hranaté zrcadlo, lze z něj jednoduchým způsobem vytvořit zrcadlo se zaoblenými tvary. Nalepte na hrany zrcadel nějaké předměty – kamínky, korálky, perličky. Způsobíte tím, že se hrany opticky i energeticky „zaoblí“.

Vždy čistá

Každé ze zrcadel by mělo být stále čisté, dle pravidla Feng shui, že tento doplněk bytu zrcadlí všechnu energii a to, co je v něm a okolo něj. Tedy i případnou špínu a nečistoty. Také je dobré dle tohoto pravidla zrcadla neumísťovat zrcadla do nepěkných míst, a všude tam, kde máme permanentně nepořádek nebo odpadky, atp., protože jejich energii znásobí.

Výška je důležitá

Už při zavěšení (alespoň jednoho zrcadla v domácnosti), pro něj zvolte takovou výšku, v níž se budou vidět všichni obyvatelé – jak ten nejmenší, tak ten největší a nejvyšší. Ideální je dát do haly či předsíně dlouhé a vysoké zrcadlo. Zde je nutno dbát na to, aby zrcadlo nebylo umístěno proti vstupním dveřím. Postačí pár desítek centimetrů bokem – doleva či doprava a je to v pořádku. Dle Feng shui totiž zrcadlo odvádí vše, co vstoupí do domu, tudíž i jeho obyvatele.

Dvě zrcadla proti sobě ne, voda či jídelní kout ano

Ano, odraz dvou zrcadel umístěných naproti sobě vytváří dle stylu Feng shui negativní energie, které znásobuje 2×. Naopak, může li zrcadlo odrážet vodu (např. malou fontánku, či vodní tubus), má to pozitivní vliv na prostor a domov. Také jídelní kout odrazem v zrcadle vytváří hojnost domova.

TeodoreScot/Flickr.comTeodoreScot/Flickr.com

Pro dostatek financí

Zrcadla umístěná tam, kde ukládáte své finance, odráží více peněz všem obyvatelům domácnosti. Nemáte li tuto možnost, anebo se vám v daném místě zrcadlo nelíbí, či se do místa nehodí, jednoduchým řešením je pokládat vedle něj peněženku, anebo stylovou kasičku s mincemi.

V ložnici ano, ale ne proti posteli

Zrcadlo je v ložnici dobré – hlavně u něžného pohlaví pro úpravu zevnějšku, třeba k toaletnímu stolku, anebo u skříně, kde se převlékáme a potřebujeme zkontrolovat, zdali máme oblečení v pořádku. Nikdy však zrcadlo v místnosti, kde spíte, neumisťujeme proti posteli a tak, abyste se v něm při spánku viděli. Ruší to hluboký spánek a jsme pak málo a nedostatečně odpočinutí.

Úvodní obrázek: WickerParadise/Flic­kr.com

Sponzorované odkazy:

HOMEMAG je magazín o trendy bydlení, moderním nábytku a designu.

RSS