2/1
Malí, šikovní a cool pomocníci do kuchyně

Malí, šikovní a cool pomocníci do kuchyně

2. ledna 2015 v 00.00 , Design , Kuchyně , Nádobí

Sponzorované odkazy:

Přinášíme vám několik zajímavých pomocníků do vaší kuchyně! Jsou sice malí, ale šikovní. A takových doplňků, které usnadní a zpříjemní práci v kuchyni, není nikdy dost. Jsou vždy vítány.

Rotauka/Flickr.comRotauka/Flickr.com

Elektrická vývrtka Rabbit

Velmi příjemná věcička, odbourávající veškeré mechanické zavrtávání a „silové“ tahání zátek z lahví. Postačí nabitou elektrickou vývrtku nasadit a ta již vše ostatní za vás udělá sama. Rabbit se otáčí se po směru hodinových ručiček a zastaví se, až když je zátka vyňata. LCD displej na vývrtce vám napoví postup. Rabbit je jednoduchá na obsluhu a vytáhne z lahví všechny typy zátek, včetně plastových. Zvládne až 30 zátek na jedno nabití. Navíc má vkusný a elegantní design v černostříbrném provedení. Skvělý pomocník přijde na cca cca 684,– Kč až 940,– Kč. K vybavení vývrtky patří nabíječka a nůž k odstranění folií z hrdla lahví.

Rotauka1/Flickr.comRotauka1/Flickr.com

Škrabka na ryby

Osobně neznám nikoho, kdo by rád škrabal ryby. A proto byly vynalezeny škrabky, nahrazující mnohem lépe nepříliš vhodné nože. A Triangle škrabka z kvalitní nerezové oceli se střenkou potaženou protiskluzovým povlakem, je skvělým pomocníkem pro ty, kdo mají rádi čerstvé ryby. Díky dvojité čepeli dovoluje škrabka precizně a jednoduchou manipulaci. Triangle je omyvatelná i v myčce, přičemž při manuálním ručním mytí je kvůli ostrým čepelím nutná opatrnost. A cena? Zhruba 900,– až 1000,– Kč.

Rotauka2/Flickr.comRotauka2/Flickr.com

Lopatka i cedník

Ano, je to skutečně obojí – multifunkční lopatka/cedník z tvrzeného nylonu je výborným praktickým pomocníkem při vaření, cezení i smažení. Má tepelnou odolnost do 240°C a perforované drenážní otvory, dovolující efektivní odkapání masové šťávy, omáčky, tuku či vody. S rozměry 34,2 cm x 12,4 cm x 5,3 cm je velmi skladná a omyvatelná v myčce. Cenová relace se pohybuje okolo 130,– Kč až 170,– Kč.

Rotauka3/Flickr.comRotauka3/Flickr.com

Injekce v kuchyni?

Magnum Injektor je podivně a jaksi nepatřičně vyhlížející nářadí do kuchyně, ale skutečně tam patří. Je to nadmíru přínosný pomocník. Potřebujete li dát masu, buchtám, pečivu extra chuť, umístit dovnitř marinádu, koření či náplň (marmeládu, krém, hladkou nádivku, atp.), postačí vše vstříknout některou ze tří různě silných jehel a je to. Magnum Injektor nevypadá nijak vábně ani příliš elegantně, ale je veskrze praktickým kouskem. Hodí se ke grilování, marinování i plnění buchet, pečiva a moučníků. Niklovaná mosaz Magnum Injektoru s kapacitou až 50 ml a třemi jehlami různé síly, vyjde na cca 1000,– až 1160,– Kč.

Rotauka4/Flickr.comRotauka4/Flickr.com

Netlučte, sekejte!

Pro ty, kdo mají rádi v pokrmech bylinky, máme vychytávku. Namísto hmoždíře si pořiďte mlýnek, jež byliny naseká. Profi Plus je vyroben z kvalitní nerez oceli, v moderním designu, omyvatelný v myčce, s velmi snadnou ovladatelností. Výborný pomocník, který je ideální pro sekání čerstvých bylinek, za zhruba 700,– Kč až 800,– Kč.

Úvodní obrázek: Rotauka/Flickr.com

Sponzorované odkazy:

HOMEMAG je magazín o trendy bydlení, moderním nábytku a designu.

RSS