3/9
Stylové noční stolky / Nejen úložní prostor vedle postele

Stylové noční stolky / Nejen úložní prostor vedle postele

3. září 2014 v 00.00 , Ložnice , Stoly a stolky

Sponzorované odkazy:

Většina z nás chápe noční stolky jako nezbytnou věc, na které ukládáme věci potřebné k probuzení, případně zde uchováváme nezbytnosti, které nám napomáhají ke spánku nebo k činnostem, které předcházejí spánku. Mnozí z nás zde ukládají časopisy, knížky, brýle a tak dále, ovšem málokoho napadne, že i noční stolky podléhají módním trendům a samozřejmě by se měly přizpůsobit především posteli a poté také ložnici co se designové stránky týče. Nicméně my jsme si pro vás dnes připravili několik tipů na zajímavé noční stolky a ujistili vás tím, že tento nezbytný kus nábytku nemusí být vůbec nudný.

Nakreslený noční stolek

Hned v prvním článku potěšíme majitele menších bytů, kteří by sice chtěli prostorný konferenční stolek, nýbrž nedostatek místa jim to nedovolí. Přesně takový problém řešil designér Fernando Brízio for Droog, jenž si jednoduše nakreslil konferenční stolek na zeď. Úložní prostor možná není tak velký, jelikož šuplík vytvořený jako polička nepojme příliš mnoho věcí, nicméně musíme dát za jedna za kreativitu a nápad. Fernandův výtvor vidíte v úvodní fotografii článku a pod tímto textem naleznete stolek, který se snažil napodobit.

Nakreslený noční stolek – droog.comNakreslený noční stolek – droog.com

Dvojice stolků Danish Modern Tables

Nyní zabrousíme tak trochu do Dánska, alespoň co se stylu týče, jelikož si představíme noční stolek, jež má na svědomí společnost urbanoutfitters. Musíme uznat, že dřevo a jednoduchost se do moderní ložnice hodí a tento noční stolek je toho důkazem. I bez šuplíků to jde. Cena není až tak závratná, pokud budete hledat, určitě se vám podaří jej zakoupit, nicméně dobře poslouží i jako inspirace.

Noční stolek Danish Modern Tables – inmod.comNoční stolek Danish Modern Tables – inmod.com

Polička Nite Bedside Table

Z Dánska zamíříme do Švédska a představíme si spíše poličky než noční stolek, ovšem účel je naprosto stejný, takže to zařadíme do tohoto článku. Jedná se o poličku Nite Bedside Table, která je dostatečně prostorná i na veškeré věci, které normálně skladujete na nočním stolku. Pro nás rozhodně originální řešení.

Polička Nite Bedside Table – scandinaviandesigncenter.comPolička Nite Bedside Table – scandinaviandesigncenter.com

Klasické šuplíky Motel Nightstand

A máme tu poslední záležitost a opět od urbanoutfitters, protože když se bavíme o nočních stolkách, nemůžeme zapomenout ani na klasický kousek s šuplíky, který možná není tak nápaditý jako poličky či namalovaný noční stolek na zdi, ovšem někdo si na klasiku potrpí.

Noční stolek Motel Nightstand – urbanoutfitters.comNoční stolek Motel Nightstand – urbanoutfitters.com

zdroj: betterlivingthrou­ghdesign.com

Sponzorované odkazy:

HOMEMAG je magazín o trendy bydlení, moderním nábytku a designu.

RSS