20/9
Chcete bezpečný pokoj pro vaše dítě? Jak na to?

Chcete bezpečný pokoj pro vaše dítě? Jak na to?

20. září 2014 v 00.00 , Nábytek , Stoly a stolky , Svítidla

Sponzorované odkazy:

Děti jsou živé, neposedné, pořád pobíhají… Může ale také dojít k pádům a různým úrazům. Jak zařídit pokoj tak, aby byl pro děti co nejbezpečnější?

Zařizovat pro dítě pokojíček můžete přibližně od jeho dvou let. Ale musíte počítat s tím, že jejich přesun z (pravděpodobně) vaší ložnice do jejich vlastního pokoje nebude tak rychlý a jednoduchý. Snažte se pochopit, že pro dítě je to zcela nový prostor a musí si na něj trochu zvyknout, než v něm začne spát sám.

Světla, lampy, světýlka

V pokoji musí být samozřejmě nějaké hlavní světlo, mnohem důležitější jsou ovšem noční světýlka. S nimi se dítě nebude bát usínat sám a bude se cítit bezpečněji. Lampičku vybírejte velmi pečlivě. Dítě nesmí mít možnost přijít do styku s horkou žárovkou ani s kabely. Vybírejte taková světýlka, která budou stabilní, aby nebylo jednoduché je převrátit.

dětské světýlko; zdroj: extratopshop.czdětské světýlko; zdroj: extratopshop.cz

Dveře

Menší dítě bude nejspíš chtít, aby zůstaly otevřené. Proto je dobré pořídit takové dveře, které ho nebudou nijak ohrožovat, když zůstanou otevřené. Tedy aby netrčely do prostoru, protože potom se může dítě zranit. Nejlepší možností jsou tedy dveře posuvné či shrnovací. Pokud už máte klasické dveře a nechcete je měnit, pořiďte si alespoň dveřní zarážky, aby si děti nepřivřely prsty mezi dveře.

Koberec

Možná si říkáte, co může být nebezpečného na koberci. Ale pozor, nevhodný koberec, vašemu dítěti může také ublížit. Malé děti rády lezou po kolenou a na syntetických, tvrdých kobercích si můžou přivodit popáleniny a odřeniny. Pokud už takový koberec máte, pořiďte alespoň na místa, kde si dítě nejvíce hraje, pár podložek vyplněných tenkým molitanem.

chrániče rohů; zdroj: decodoma.czchrániče rohů; zdroj: decodoma.cz

Nábytek

Nábytek by měl být ze dřeva, protože se jedná o měkký a přírodní materiál. Nemělo by být na něm nic co ční do prostoru. Takže nejlépe bez úchytek, popř. s oblými, ale mnohem vhodnější jsou zadlabací otvory, které dítku nemohou ublížit. Skříně pořizujte takové, které jsou stabilní, pokud si nejste jisti, raději je přišroubujte ke zdi. Nikdy nepořizujte do dětského pokoje nábytek, který disponuje skleněnými prvky – police, vitríny atd. Pozor také na ostré hrany. Pokud jste nějaké ostré hrany na vašem stávajícím nábytku zaznamenali, pořiďte si chrániče rohů.

Úvodní obrázek: proporadek.cz

Sponzorované odkazy:

HOMEMAG je magazín o trendy bydlení, moderním nábytku a designu.

RSS