21/12
Magnetické lišty řeší uložení drobností

Magnetické lišty řeší uložení drobností

21. prosince 2014 v 00.00 , Bytové doplňky , Byty , Design , Domy , Kuchyně , Předsíň

Sponzorované odkazy:

Jsou malé, nenápadné a přitom vyřeší uložení mnoha drobností, které nemají pevné místo, a často se pak neúspěšně po bytě či domě hledají.

Dejte je na zeď!

Možností je několik, a jedním z nich je uložit drobnosti na dosah ruky, na magnetické lišty. Všichni je známe. Jsou pásy z nerezi, hliníku, dřeva, bambusu, či plastu, o délce 20 – 40 cm, a o šířce cca 5 cm. Do těchto pásů jsou vsazeny magnety.

Domácí dílně pomůže lišta uchovat pořádek i v drobnostech, SuzieAngis/Flickr.comDomácí dílně pomůže lišta uchovat pořádek i v drobnostech, SuzieAngis/Flickr.com

Variabilní využití

Tyto praktické kousky se do domácnosti velmi hodí. Lze na ně umístit mnoho drobností – nůžky, klíče, nejrůznější otvíráky, kovové dózy s drobným obsahem, ale i magnety s poznámkami na papírcích či fotografie, rovněž dílenské drobné náčiní a nářadí, jak v garáži, tak i v zahradním koutku. Prostě magnetické lišty mají variabilní využití.

Využít lišty můžete originálně i ve své domácí kanceláři, AjaThomas/Flickr.comVyužít lišty můžete originálně i ve své domácí kanceláři, AjaThomas/Flickr.com

Jaké jsou k mání?

Lišty jsou vyrobeny kupříkladu z kvalitní nerez oceli, a mají magnetický pásek umístěný mezi praktické gumové okraje proti mechanickému poškození předmětů. Anebo můžete umístit na magnetickou lištu kovové dózy s nejrůznějším obsahem. Třeba šroubky, matky, hmoždinky, perličky a korálky, anebo koření.

Dózy vypadají na liště skvěle, LindaRichie/Flickr.comDózy vypadají na liště skvěle, LindaRichie/Flickr.com

V současnosti jsou na trhu v nejrůznějších provedeních, materiálech i tvarech. Lišty jsou k mání i z kvalitní nerez oceli, umístěné v ocelovém rámu a se stylovým designem i mezi jednotlivými magnety, a se zaoblenými okraji, i černými kryty na úchyty po stranách lišty. Krásně a lehce působí magnetická lišta z přírodního bambusu. V tomto materiálu je zakomponován silný magnetický proužek. Ladí pěkně s kuchyní ve dřevě a napodobeninách z něj.

KarinaPeck/Flickr.comKarinaPeck/Flickr.com

Ikea nabízí magnetickou lištu vyrobenou z hliníku, v designu od návrhářky Siggy Heimis. Anodizovaný hliník s hmotností pouhých 0,3 kg, má standardní rozměry, přičemž lišta je skvěle kombinovatelná s dalšími doplňky v bydlení.

V domácí dílně udrží lišta mnohé na svém místě, RobinShelter/Flickr.comV domácí dílně udrží lišta mnohé na svém místě, RobinShelter/Flickr.com

Firma Wüsthof Dreizack ze Solingenu v Německu, nabízí jedny z nejkvalitnějších nožů na světě. Mezi příslušenství a doplňky patří také magnetické lišty, které mají příjemný design, precizní provedení a silné magnety, jež udrží doslova vše. Využit je spolu se Solingen ocelí nejrůznější materiál, v němž jsou zakomponovány dvě vysoce magnetické kovové tyče.

Úvodní obrázek: JefreyVolst/Flic­kr.com

Sponzorované odkazy:

HOMEMAG je magazín o trendy bydlení, moderním nábytku a designu.

RSS